Od 1. siječnja nova mjera za redovite studente: Sufinanciranje prijevoza za sve makarske studente bez obzira na mjesto studiranja u RH

Grad Makarska priprema novu odluku vezanu za sufinanciranje prijevoza redovitim studentima kojom će svi studenti s prebivalištem u Makarskoj, bez obzira na mjesto studiranja u Republici Hrvatskoj, biti u ravnopravnom položaju. Naime, do sada su pravo na sufinanciranje prijevoza ostvarivali smo studenti koji studiraju na u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku jer autoprijevoznici nisu bili zainteresirani za sklapanje ugovora o sufinanciranju prijevoza primjerice iz Rijeke, Varaždina, Osijeka, ili Zadra.

Novom Odlukom o financiranju redovitih studenata s područja Grada Makarske, način financiranja prijevoza bit će definiran na drugačiji način: svaki student/ica koji ima prebivalište u Makarskoj, a studira u Republici Hrvatskoj, imat će pravo na četiri(4) besplatne karte godišnje. Svoje pravo moći će iskoristiti podnošenjem zahtjeva prema Gradu Makarskoj, a na temelju dostavljene dokumentacije sredstva će im biti isplaćena žiro račun.

Grad Makarska ujedno obavještava sve redovite studente koji su temeljem važeće odluke koristili pravo na sufinanciranje prijevoza u akademskoj godini 2019./2020. da će isto moći iskoristiti i nakon 30. rujna 2020. odnosno do kraja prosinca 2020.