Obilježena 29. obljetnica osnivanja 156. brigade Hrvatske vojske

Udruga 156. brigade Hrvatske vojske čuva uspomenu na makarsko-vrgoračku postrojbu ustrojenu 21. prosinca 1991.

Ove godine obilježavanje 29. obljetnice 156. brigade Hrvatske vojske proteklo je uz poštivanje epidemioloških mjera, a počelo je 19. prosinca. Predstavnici udruge 156. brigade HV u sjećanje na suborce poginule na Dubrovačkom bojištu položili su vijence spomenicima u Neumu, na Osojniku, u Dubrovačkom primorju i zaleđu, s pijetetom se poklonivši njihovoj žrtvi koju su dali za domovinu.

Dan uoči velike obljetnice zahvalnost poginulim hrvatskim vitezovima 156. brigade HV i svima palim u Domovinskom ratu pred Spomenikom Hrvatskom branitelju odali su predstavnici Udruge 156. brigade HV, Grada Makarske i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Uz obećanje da će čuvati i njegovati uspomenu na sve njih i dane kada je s malo oružja ali velikim srcem izvojevana sloboda koja je donijela neovisnost i samostalnost Hrvatskoj Stipe Kotarac, predsjednik Udruge 156. brigade HV, podsjetio je da je kroz brigadu prošlo pet tisuća hrvatskih vojnika, 24 su poginula, a 60 ih je ranjeno.

– Naša je obaveza, a to je jedini što im možemo dati iz zahvalnosti, je pronositi ime postrojbe koja je bila na braniku domovine, poručio je Kotarac.

Obilježavanje obljetnice brigade ima i svoju humanu notu. Udruga je darovala desetak paketa s hranom i higijenskim potrepštinama bolesnim članovima i onima koji teško žive. Nekoliko paketa bit će uručeno djeci hrvatskih branitelja.

Udruga 156. brigade Hrvatske vojske u svom velikom danu poruku ozdravljenja odaslala je suborcu Nevenu Pletikosiću Badi koji se liječi od teške bolesti u splitskoj bolnici.

Jasna Morović/Udruga 156. brigade HV

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.