Obilježavanje Međunarodnog dana planina: Akcija čišćenja i markiranja planinarskih staza

Povodom Međunarodnog dana planina, koji se obilježava 11. prosinca, Park prirode Biokovo u suradnji sa Speleološko alpinističkim klubom Ekstrem i Hrvatskim planinarskim društvom Biokovo organizira akciju čišćenja i označavanja (markiranja) podgrebenske planinarske staze izvor Vela (pl. stz. Kotišina-Tučepi) – Trnova (pl. stz. Makar – Kotišina). Okupljanje je u srijedu u 8 sati ispred prostorija Parka prirode Biokovo na Marineti, a za sve sudionike organiziran je prijevoz i ručak ispred info centra Kotišina(Spomen dom Marin Kovačevići).  Ukoliko vremenski uvjeti ne budu povoljni, najavljuju organizatori, akcija će se odgoditi za sljedeći vikend.

Međunarodni dana planina obilježava se 11. prosinca od 2002. godine s ciljem ukazivanja na velik značaj planina i potrebu održivog razvoja koji je preduvjet kvalitetnijeg života stanovništva. Ovogodišnji Međunarodni dan planina širom svijeta će se obilježiti pod geslom Planine - ključ održive budućnosti.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.