Obilježavanje Dana antifašističke borbe: Cvijeće i molitva za poginule borce NOR-a i branitelje Domovinskog rata

 Na Dan antifašističke borbe predstavnici Grada Makarske, HDZ-a i SDP-a položili su vijence na Središnji križ u spomen na sve poginule u Narodnooslobodilačkom ratu i sve pale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Nakon riječi odrješenja koje je molio mons. Pavao Banić, gradonačelnik Jure Brkan pozvao je na odavanje pijeteta te podsjetio na značaj 22. lipnja. – Oni su dali svoje živote da bi mi živjeli u slobodnoj, nezavisnoj i suverenoj Hrvatskoj, poručio je.

Predstavnici Saveza antifašističkih boraca položili su vijenac na Spomen kosturnicu palim u NOR-u, a njihovoj žrtvi poklonili su se čelnici Grada Makarske. Predstavnici SAB-a cvijećem su okitili i sve spomenike NOB-a od Brela do Gradca.

Na Spomenik hrvatskom branitelju cvijeće su položili predstavnici Grada, HDZ-a i SDP-a. Dogradonačelnik Dražen Nemčić pozvao je na minutu šutnje u sjećanje svima koji su sanjali Hrvatsku i dali živote za slobodu ali je nisu dočekali.

Predstavnici Grada, HDZ-a i SDP-a položili su vijence na Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, odavši mu zahvalnost, kako je naglasio gradonačelnik Brkan, za njegovu veliku misao, vizionarstvo, nadasve hrabrost da povede hrvatski narod u obranu domovine, u čemu se mogao osloniti i na generala Janka Bobetka, sudionika NOR-a ali i velikog vojskovođe Domovinskog rata.

Veliki pijetet vladao je i na Spomeniku revoluciji na Glavici. Vijence su položili predstavnici Grada Makarske, SAB-a, SDP-a i Radničke fronte, a nazočan je bio i preživjeli borac 94-godišnji Tomislav Pašalić. Na odavanje počasti žrtvama NOR-a i Domovinskog rata pozvao je Tonći Pivac, predsjednik SAB-a Makarskog primorja, uz poruku da se ovaj veliki datum ne smije zaboraviti, a to moraju baštiniti mlađe generacije.

J. Morović

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.