Obavijest roditeljima: Za učenike osnovnih škola i ove godine besplatni udžbenici, radne bilježnice i obrazovni materijal

Već treću godinu zaredom za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola na području grada Makarske osigurani su besplatni udžbenici, radne bilježnice i drugi obrazovni materijal, koji će ih na početku školske godine 2020./2021. dočekati u klupama.

Zaključak o kupnji radnih bilježnica i drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola Grada Makarska u školskoj godini 2020./2021. donesen je u srpnju ove godine, a Grad Makarska je u svom proračunu za provedbu ove mjere osigurao 1.000.000,00 kuna. Zbog kurikularne reforme u financiranje se uključilo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja s ciljem smanjenja troškova jedinicama lokalne samouprave.

Podsjetimo, Grad Makarska je u lipnju 2018. godine po prvi put donio Odluku o kupnji udžbenika, radnih bilježnica i zbirki zadataka u Gradu Makarskoj kao jednu u nizu mjera kojom gradska vlast  sustavno radi na poboljšanju socijalne i demografske slike grada.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.