Novi natječaj krajem lipnja: Maturantima prezentiran projekt Stipendija Milan Ožić Mike

Članovi Udruge Mike prezentirali su maturantima Srednje strukovne škole i Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića projekt Stipendija Milan Ožić Mike čija je vrijednost 10.000 kuna.

U prigodnom 'leggere a la Mike' druženju, maturanti su imali priliku upoznati se iz prve ruke s modelom stipendiranja i prijave na natječaj. Bila je to ujedno i izvrsna prilika za animaciju i motivaciju maturanata, pogotovo zato što kriteriji za dodjelu stipendije nisu baš 'uobičajeni'.
- Prilikom odabira stipendista vrednuje se ocjena prijavnice koja je osnovni dio prijave, opći uspjeh u srednjoškolskom obrazovanju, osvojene državne nagrade, upis na visoko učilište koje predstavlja deficitarno zanimanje i intervju sa stručnom ocjenjivačkom komisijom. Kako se prošlogodišnji koncept natječaja i navedenih kriterija pokazao kao uspješan, tekst natječaja i koncept neće se uvelike mijenjati, osim što smo spustili kriterije općeg uspjeha u srednjoškolskom obrazovanju sa 4,00 na 3,50, što je zasigurno vrlo motivirajuće, stoji u priopćenju za medije koje potpisuje Dragan Ožić, predsjednik Udruge Milan Ožić Mike.
Cilj projekta je motivirati i osvijestiti buduće studente našega grada o važnosti njihove uloge u aktivnom razvoju i promidžbi lokalne zajednice. Udruga se obvezuje na stipendiranje studenta tijekom svih godina njihova studiranja, a prijavitelji mogu biti korisnici i nekih drugih stipendija. Natječaj će biti objavljen krajem lipnja.
Raspisivanjem ovog natječaja i dodjelom stipendije želimo probuditi svijest i odgovornost učenika – budućih studenata o važnosti njihove uloge u kreiranju društvenog života Makarske, bez obzira na mjesto studiranja, ističu iz udruge.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.