Nove odluke Stožera civilne zaštite RH: Od 23. prosinca zabrana putovanja među županijama

Na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite RH potvrđeno je da nove epidemiološke mjere od 23. prosinca do 8. siječnja uključuju zabranu putovanja među županijama. Propusnice će izdavati županijski stožeri civilne zaštite ovisno od mjestu prebivališta ili boravišta.

Propusnice se uvode 23. prosinca u ponoć, a odluka o propusnicama ne odnosi se na osoblje nužno za održavanje prometa, dnevne migracije zaposlenih u službama zdravstvene zaštite, dostavu lijekova, komunalno, opskrbu plinom i strujom, zaštitarske službe, novinare, pacijente, putovanja na posao i s posla, žurne službe koje pomažu u sprečavanju širenja bolesti i diplomatsko osoblje. Više informacija građani mogu dobiti pozivom na besplatan broj Gradskog centra Osejava Makarska 08000 112.Produljenje postojećih mjera vezanih za ograničavanje okupljanja, koje stupa na snagu 21. prosinca u ponoć i potrajat će do 10. siječnja, među ostalim, uključuje odredbu da na privatnim okupljanjima bude dopušteno najviše deset osoba iz dva različita kućanstva. Kad god je moguće misna slavlja trebala bi se održavati putem radio, TV programa ili na drugi način, a iznimno 24. i 25. prosinca po posebnim preporukama HZJZ-a.

Cjeloviti tekst odluka Stožera civilne zaštite RH dostupan je na poveznicama:

Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja

 

Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.