Nova odluka: Privremena zabrana građevinskih radova od 15. lipnja

Novom odlukom koje je usvojilo Gradsko vijeće privremena zabrana građevinskih radova u sljedećoj će godini biti skraćena za 45 dana u odnosu na prošlogodišnju odluku  i trajati od 15. lipnja do 30. rujna za cijelo područje grada Makarske. Zabrana se odnosi na zemljane radove  i radove  na izgradnji konstrukcije svih vrsta građevina osim javne i društvene namjene.

-Prva odluka koja smo imali zabranjivala je sve radove od 1. svibnja do 30. rujna i bila je jedna od najrigoroznijih odluka u povijesti grada ali i u državnim okvirima. Međutim, ono što je važno naglasiti za tu staru odluku jest da je bila neučinkovita. I u tome ćemo se sigurno svi složiti. Sjetite se što je nas dočekalo kad smo preuzeli vlast. 7. lipnja imali smo građevinske radove na svakom koraku, bez obzira na rigoroznu odluku koja je bila na snazi. Tada smo prema izvođačima radova krenuli s jasnom porukom Stop gradnji i u svega nekoliko dana, preciznije do 16. lipnja, zaustavili 99% radova. Nova odluka plod je dijaloga sa građevinarima. Ideja je da odluka ne bude rigorozna kao ona prije ali da se u potpunosti poštuje. Kakvog smisla ima da imate rigoroznu odluku ako se ona ne poštuje? Onda je to isto kao da i nemate. Sad je odgovornost na građevinarima. Ne bude li se nova odluka poštivala, opet ćemo se vratiti na staru rigorozniju odluku, izjavio je gradonačelnik Zoran Paunović najavivši i skore izmjene odluke o javnom redu i miru kojima će se dodatno precizirati zabrana radova koji stvaraju veću buku u određenom razdoblju tijekom dana.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.