Nova godina došla u dobrom raspoloženju

Piše Ivo Ćurković
Foto Smiljan Topić

Pun Kačićev trg odlika je ovogodišnjeg dočeka Nove godine. Unatoč činjenici kako ove godine nije bilo estradne zvijezde, Makarani i gosti sa strane ispunili su trg i pozdravili dolazak novog ljeta. Očito je prevagnula želja za druženjem, izlaskom i dobrom zabavom gdje nije bitno tko nastupa već kako se posjetitelji osjećaju. Puno mladih, ali i onih koji se tako osjećaju popunjavali su trg što se Nova godina više bližila. Između 11 sati i 2 sata u Novoj godini trgom gotovo da se nije moglo proći.
Kafići na Marineti su bili dupkom popunjeni, neki su od posjetitelja tražili i osobnu kartu kako bi se uvjerili u punoljetnost gostiju, ali i da bi smanjili pritisak na ulazu. Na drugom kraju rive bilo je bitno manje posjetitelja, ali ni tamo nisu izostali. U hotelima je zabava bila na nivou i rekli bismo standardna. I ove godine veliki vatromet je u ponoć obilježio dolazak Nove godine.
I mala zanimljiva i pomalo šaljiva dogodovština. Na Kačiću se dva puta odbrojavalo za dolazak Nove godine. Jedanput uz sekunde na zidovima kuća i glasno vikanje svih prisutnih, a potom uz vatromet i odbrojavanje s uređaja DJ-a koji su vodili program i dobrom glazbom zabavljali posjetitelje. Osim ponekog osmjeha, nikome ovakvo odbrojavanje zadnjih sekundi stare godine nije smetalo, naprotiv bilo je simpatično. Uostalom kome je u tom trenutku bilo važno dolazi li Nova godina sada ili za minutu ili dvije.
Na početku Nove godine gradonačelnik dr. Marko Ožić Bebek i dogradonačelnik Ivan Ivanda čestitali su svim okupljenima kao i svim Makaranima Novu godinu.