Noć Kalalarge 2007.


Zatvaranje Makarskog ljeta 2007. obilježit će, kao i dosadašnjih godina, tradicionalna kulturna manifestacija Noć Kalalarge. Kalalarga, poznata kao žila kucavica grada, nekada najšira i najduža ulica u Makarskoj, u petak 7. rujna opet će oživjeti. Prva Noć Kalalarge organizirana je 1994. g. Trajna tema Noći Kalalarge je prezentacija bogatstva tradicije našeg grada. 

Lokalni povjesničar i kroničar prof. Petar Puharić,  nastavio je djelo makarskih franjevaca, ali i povjesničara Popa Petra Kaera i akademika Jakše Ravlića, te koji je dugo istraživao povijest ove makarske ulice, ostavivši nama i našim potomcima zapis o ulici i ljudima koji su u njoj živjeli.

Noći Kalalarge uveličat će nastup svih klapa grada, a to su: Marinera, Garbin, Adrion, Srdela, Stara srdela i Makarska, dalje: folklorni ansambl Tempet, Grupe Skala i Adria, HKD Napredak i Gradska glazba. Na bini koja će biti smještena ispred restorana Stari Mlin, nastupit će i solisti HNK Split, Barbara Sumić i Štefan Kokoškov, tako da će Noć Kalalarge i ove godine biti u znaku mediteranskog melosa. Za one najmlađe pripremili smo lutkarsku predstavu Veliko putovanje malog puža, koja će se održati na skalinadi gradske tržnice.

Umjetnici HDLLU i Desa Marjeta predstavit će nam se sa programom "Manus Domini". Novost u sklopu ovogodišnjeg programa je tombola, čija će zarada ići u humanitarnu svrhu, kao donacija Udruzi Sunce. U Noći Kalalarge 2007. prisjetit ćemo se stare Makarske, Šime Lafera, poznatog makarskog ribara i galeba. Voditelj programa biti će Teo Erceg.
Sve trgovine duž cijele ulice ovom će prigodom isključiti svjetleće reklame, a svjetlost ferala pružit će poseban ugođaj posjetiteljima ove kulturne manifestacije. Kao što vidite iz svega navedenog, događanja neće biti samo na jednom mjestu (na bini), već će cijela ulica oživjeti i cijelom svojom dužinom biti popunjena raznovrsnim kulturnim i tradicijskim sadržajima.

Uz sve navedeno za naše drage posjetitelje pripremamo još iznenađenja, te ovom prilikom pozivamo sve građane grada, naše turiste i slučajne prolaznike da nam se pridruže u ovoj prekrasnoj večeri. U petak, 7. rujna, zatvaranje Makarskog ljeta 2007. započet će na Kačićevu trgu u 20,30, nakon čega se program seli u Kalalargu oko 21,00 sat.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.