Nikad bogatiji program u povodu Dana HRM-a: Koncert grupe Dalmatino na gradskoj rivi

Centralni događaj i ovogodišnje proslave Dana Hrvatske ratne mornarice u Makarskoj bit će uprizorenje pomorske bitke između Neretvanskih Hrvata i Mlečana i koncert grupe Dalmatino u nedjelju na gradskoj rivi!

Ovogodišnja proslava Dana Hrvatske ratne mornarice započinje u petak 16. rujna promocijom knjige ,,Luke i lučice na Makarskom primorju u 20. stoljeću'' dr. sc. Valentine Lasić koja će se održati u dvorani Arte s početkom u 20,00 sati. Organizator je makarski ogranak Matice Hrvatske.

U nedjelju, 18. rujna u jutarnjim satima održat će se protokolarni dio proslave: u 9,20 sati delegacija Grada sa predstavnicima HRM-a položit će vijenac na Spomen-ploču pomorske bitke kod Makarske, a od 9,30 sati najavljeno je okupljanje na ratnom brodu DBM-82-Krka i tradicionalno bacanje vijenca u more u spomen na sve poginule hrvatske mornare. U 10,30 sati ispred PŠRD-a ,,Arbun'' posjetitelji će moći pogledati izložbu Brodomaketarskog kluba ,,Leut''.

Već od 19,00 sati možete pogledati Ples drvenih brodica koje organizira PŠRD-Arbun - Sekcija drvenih brodova. Spektakl u gradskoj luci, uprizorenje pomorske bitke Neretvanskih Hrvata i Mlečana koja se na isti dan 887. zbila u podnožju Biokova, održat će u 20,00 sati., a svi sudionici zajedno će od 19,30 sati krenuti od PŠRD-a Arbun rivom do velikog mula uz već tradicionalnu pratnju karlovačkih bubnjara i Gradske glazbe Makarska. Ovogodišnja povorka mogla bi biti najmasovnija dosada budući su svoj dolazak potvrdili gusari iz Komina, Župe Dubrovačke, Omiša, Krvavice, Krvavička mornarica, Dubrovački trombunjeri….

Svoj obol proslavi Dana Hrvatske ratne mornarice i ove će godine dati Regata hrvatskih mornara Jedriličarskog kluba ,,Bura'' koja će se održati ovog vikenda, 17. i 18. rujna po 27. put.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.