Natjecanje za izbor najbolje torte makarane 24. studenoga: Za laskavu titulu natječe se 18 natjecateljica

U organizaciji Grada Makarske u petak, 24. studenoga s početkom u 19 sati u hotelu Miramare održat će se 12. po redu natjecanje za izbor najbolje torte makarane!
”Ove se godine prijavilo 18 natjecateljica što je najviše do sada. Svi koji sudjeluju u natjecanju dobiju poklon – vrećicu s namirnicama potrebnim za pripremu, zahvaljujući sponzoru, a to je tvrtka “Sol turizam” kojoj zahvaljujem u ime Grada. Raduje što u natjecanju sudjeluju i naši hoteli unatoč tome što neki ne rade preko zime. Tko će ponijeti titulu najbolje i okititi se nagradom za prvo mjesto, ocijenit će stručni žiri; Hloverka Novak Srzić, Ana Kunac, Marino Srzić, Vedrana Vela Puharić i Nede Bušelić. Nede Bušelić je, podsjetimo, pobjednica natjecanja zadnje dvije godine i sutra će se njezine dvije torte makarane dijeliti prolaznicima na gradskoj rivi ispred hotela Biokovo kao poziv za večernje događanje u hotelu Miramare. Od novca kojeg smo dobili od Ministarstva kulture urađena je i mala brošura o torti makarani koja izgleda poput lepezice i zgodna je kao suvenir – doznajemo od Sandre Vranješ, savjetnice za kulturu u Odjelu za društvene djelatnosti Grada Makarske.

Ovom prigodom bit će dodijeljene i nagrade za tri najbolja rada na raspisanom literarnom natječaju za učenike Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića pod nazivom “ Materina torta”. Ocjenjivat će se također angažman učenika osnovnih škola. Naime, sve škole su svaka u svom dijelu sudionici ovogodišnjeg natjecanja za izbor naj torte makarane. Manji uzrasti školaraca pravili su torte kao figurice od raznih materijala. Njihovi radovi bit će izloženi na samom ulazu. Srednja strukovna škola sudjeluje u samoj prezentaciji torte makarane, Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića kroz natječaj za literarni rad “Materina torta”. U sklopu programa sudjelovat će djeca osnovnih škola Stjepana Ivičevića i oca Petra Perice te Srednje strukovne škole Makarska.

J.Glučina
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.