Natječaj 'Za žene u znanosti' 2012.

10.10.2011.

prijava: 04.11.2011.
organizator: L`Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture
url: http://www.min-kulture.hr

L`Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO već šestu godinu za redom provode program 'Za žene u znanosti' kojim, osim što sa stipendijama nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice, promiču žene u znanosti te potiču mlade žene da se nastave baviti svojim znanstvenim karijerama. Prijave za ovogodišnji natječaj moraju biti zaprimljene najkasnije do 4. studenog 2011. godine u 24 sata.

Natječaj 'Za žene u znanosti' je raspisan na stranicama Ministarstva kulture www.min-kulture.hr do 4. studenog 2011.

Projektom 'Za žene u znanosti' L'ORÉAL i UNESCO žele ukazati na važnu ulogu žena u povijesti znanosti, nagraditi uspješne mlade znanstvenice koje trenutno kroče znanstvenim stazama te potaknuti buduće znanstvenice da se odluče svoju budućnost posvetiti istraživačkim projektima na području prirodnih znanosti. Nacionalnim programom stipendiranja L'OREAL Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture nagradili su 18 iznimnih mladih znanstvenica.

L'ORÉAL Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO u okviru programa 'Za žene u znanosti' nagradit će četiri mlade hrvatske znanstvenice u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije na području prirodoslovnih znanosti, uključujući interdisciplinarna područja, za njihov dosadašnji rad, jednogodišnjim stipendijama u iznosima od 4.000,00 kuna. Vrijedna stipendija je osim financijske podrške i veliko priznanje.

Odluku o dobitnicama stipendija donijet će Natječajno povjerenstvo sastavljeno od vrhunskih hrvatskih znanstvenica i znanstvenika, na čelu s predsjednikom akademikom Zvonkom Kusićem te s članovima: akademicima Vidom Demarin, Sibilom Jelaskom, Krešimirom Nemecom i Vladimirom Paarom, prof.dr.sc. Helenom Jasnom Mencer, prof.dr.sc.sc. Ivanom Vickovićem, dr.sc. Katicom Biljaković te dr.sc. Ivanom Mrkonjić, a rezultati će biti poznati tijekom siječnja.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.