Natječaj za upis na Stručni studij već u lipnju

16.4.2011.

Gradonačelnik Marko Ožić Bebek danas je u svom uredu održao konferenciju za novinare povodom potpisivanja konačnog Ugovora o realizaciji programa izvanrednog stručnog studija za izobrazbu trenera u ak. god. 2011./2012. Za pristupnike s područja Splitsko-dalmatinske županije i ostalih područja koja gravitiraju toj županiji, Ugovor je potpisan između Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Društvenog veleučilišta u Zagrebu – Odjela za izobrazbu trenera i Grada Makarske.
Odmah na početku gradonačelnik Bebek istaknuo je kako Makarska, opet nakon dugo godina, napokon otvara visokoškolsku ustanovu! Na osnovi promidžbene kampanje, koja je odjeknula ne samo u regiji, već i šire, animirali smo 56 zainteresiranih polaznika, a sa sustavom animacije i pretprijava nastavljamo i dalje, sve do objavljivanja natječaja za upis, kada očekujemo još više prijavljenih studenata. Natječaj za upis bit će objavljen već u lipnju – odmah nakon državne mature, a 1. upisni rok bio bi u listopadu. Nastava studija izvodit će se u sklopu kompleksa Sportskog centra. U početku u višenamjenskoj dvorani, a uskoro krećemo s rekonstrukcijom stare zgrade na Sportskom centru – „stare svlačionice“.

Studij za izobrazbu trenera u Hrvatskoj postoji u Zagrebu, Osijeku, Puli i Rijeci, a potpisivanjem ovog ugovora Makarska postaje prvi grad u Dalmaciji koji će omogućiti sportašima, trenerima i zainteresiranim budućim studentima stjecanje titule stručnog prvostupnika sporta za kojeg se opredijelio.
Kao važnu napomenu gradonačelnik Bebek je istaknuo činjenicu za osobe koje su završile trogodišnju srednju školu, bez državne mature još samo ovu godinu isključivo u Makarskoj mogu upisati ovaj studij.
S obzirom na opremljenost Sportskog centra i Gradske višenamjenske dvorane koji nude vrhunske i najsuvremenije sportske sadržaje, klimu ovog podneblja i sve ostalo što grad nudi, gradonačelnik ističe kako je Makarska idealno mjesto za otvaranje ovakve vrste studija, ali i razvoj sportskog turizma.

Realizacijom ovog projekta Makarskoj se otvaraju vrata za osnivanjem Veleučilišta. Gradonačelnik je tako novinare upoznao i s inicijativom Grada Makarske za otvaranjem Ekonomskog fakulteta, smjer turizam, te smjera Gastronomija i restoraterstvo, za što su razgovori već velikim dijelom obavljeni.