Natječaj za studentske stipendije: Među deficitarnim zanimanjima i doktori medicine

Grad Makarska odlučio je izmijeniti odluku o deficitarnim zanimanjima vezanu uz Natječaj za dodjelu studentskih stipendija na način da se među već navedena zanimanja doda i doktor/doktorica medicine(Medicinski fakultet) te da se rok za predaju prijava na jučer(10. studenoga) objavljeni Natječaj za dodjelu studentskih stipendija produlji za jedan dan.

Naime, iz komunikacije sa sugrađanima uočeno je da je lista deficitarnih zanimanja izazvala mnogo nerazumijevanja i otvorila dodatna pitanja, te stavila u drugi plan ostale kategorije stipendiranja koje su dostupne svim studentima. Nedvojbeno je da su inicijalno nabrojana četiri deficitarna zanimanja itekako nužna, kao nažalost i cijeli niz drugih zanimanja koja nisu spomenuta ali to nipošto ne znači da gradu nisu potrebna. Pogrešno je tumačenje da zbog toga liječnici nisu potrebni, jer Grad Makarska izdvaja i kroz druge oblike financiranja značajna sredstva kako bi osigurao primjerenu zdravstvenu skrb svom stanovništvu. Nerijetko naši mladi sugrađani s Medicinskih fakulteta ostvaruju stipendiju u kategoriji izvrsnosti, no iako ne sumnjamo da bi tako moglo biti i ove godine, u cilju olakšavanja prijave Grad Makarska je dodatno proširio listu i petim deficitarnim zanimanjem.

Sretno svim studentima koji će se prijaviti!

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.