Nastavljaju se akcije nadzora pridržavanja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima

Proteklog vikenda, na zahtjev Stožera civilne zaštite Grada Makarske, Policijska uprava Splitsko dalmatinske županije u suradnji sa djelatnicima Civilne zaštite te inspektorima Državnog inspektorata izvršili su nadzor pridržavanja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima na području grada. Uz Odsjek za komunalno i prometno redarstvo Grada Makarske, akciji se pridružio i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

-Svjesni važnosti i odgovornosti održavanja Makarske sigurnom destinacijom u ovim neizvjesnim vremenima pandemije još prošli tjedan, kao prvi u županiji, zatražili smo pomoć Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije da nam u koordinaciji sa nadležnim inspekcijskim službama i MUP-om pomognu s pojačanim nadzorom propisanih epidemioloških mjera na mjestima gdje su očekivana veća okupljanja. Sinoć sam se akciji pridružio i osobno, uz naš odjel za komunalno redarstvo i voditelja makarskog Stožera Maria Čovića i njegovog zamjenika Miroslava Dudaša. Prilikom dolaska, a prije nego smo krenuli u akciju inspektori su primijetili veliki broj kafića koji krše mjere, rade duže od predviđenog vremena i ne poštuju propisanu distancu. Svi smo u ovome zajedno i ovisimo jedni o drugima. Ne popravi li se situacija morat ćemo posegnuti za strožim mjerama, a oduzimanje danih javnih površina po primjeru Dubrovnika nije isključeno, izjavio je gradonačelnik Zoran Paunović.

Cilj koordiniranih akcija nadležnih službi je naviknuti ugostitelje da poštuju zakone i pravilnike i smanjiti mogućnost širenja zaraze koronavirusom. Akcije će se i dalje provoditi i to nasumično, sve dok za njima bude potrebe,  najavljuju iz Stožera civilne zaštite Grada Makarske.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.