Napokon realizirana najava

31.5.2011.

Od sutra ured za građevinske dozvole u okviru gradske uprave

Župan Ante Sanader i gradonačelnik Makarske Marko Ožić Bebek, potpisali su jučer, 30. svibnja 2011. godine, Sporazum temeljem kojeg se poslovi iz samoupravnog djelokruga Splitsko-dalmatinske županije, na izdavanju akata vezanih za gradnju, povjeravaju Gradu Makarskoj. Odluku je o tome, prethodno, donijela Županijska skupština u listopadu 2010. te uz suglasnost Središnjega državnog ureda za upravu Republike Hrvatske iz travnja ove godine.
Novoosnovano Upravno tijelo za prostorno uređenje i gradnju za područje Grada Makarske počinje raditi 1. lipnja 2011. godine. Sukladno danas potpisanom Sporazumu, tijekom iduća dva dana, obavit će se preuzimanje nedovršenih predmeta, arhiva i dvojice djelatnika. Splitsko-dalmatinska županija ustupit će Gradu Makarskoj jednu prostoriju te uredsku i drugu opremu koju koriste preuzeti djelatnici.
Izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola te drugih akata vezanih uz provedbu dokumenata prostornog uređenja na području Općine Brela, Baška Voda, Tučepi, Podgora i Gradac, nastavlja i dalje obavljati županijski Upravni odjel za prostorno uređenje – Ispostava Makarska.

Ured glasnogovornice župana

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.