Nakon emitiranja prve emisije Panorame Makarske rivijere

Piše i snimio Joško Lopar
Nakon emitiranja prve emisije Panorame Makarske rivijere

Ekipa se počinje zagrijavati

Sa zanimanjem smo očekivali povratak Makarske TV na male ekrane koja je počela novu sezonu u četvrtak 27. siječnja. Najavljene koncepcijske i sadržajne novine su za sada izostale, no to je tek početak. TV Jadran, na čijem se kanalu emisija prikazuje, bi ipak trebao povesti malo više računa o poštivanju najavljene programske satnice. Kašnjenje emisije (subotnje reprize) od čak sat vremena ne doprinosi gledanosti niti stvara povjerenje kod gledatelja.


TV emisija Panorama Makarske rivijere, sljednica Makarske televizije, počela je s emitiranjem prošloga četvrtka, 27. siječnja, na kanalu TV Jadran. Nakon skoro jednoipolgodišnje odsutnosti s malih ekrana, televizijski projekt Digital studio Pašalić ponovno obrađuje teme s Makarskog primorja,no ako je suditi prema prvoj emisiji, koncepcijski će nalikovati prethodnima koje su bilježile prilično dobru gledanost. S obzirom da smo vidjeli tek prvu u nizu emisija, koje će isprva biti prikazivane svakog drugog tjedna, nije moguće procjenjivati ukupnu razinu kvalitete niti najavljene koncepcijske novine koje su ovoga puta izostale. Prema riječima Željka Pašalića, autora i snimatelja, najavljene rubrike Prst u oko i Bakina kinoteka zahtjevnije su od klasične reportažne forme (koje su prevladavale u prvoj emisiji), pa će njihovo emitiranje početi nakon što tematski i tehnički budu u potpunosti zaokružene i spremne. Baš kao što je Pašalić najavio, ekipa se tek počinje zagrijavati.

Premalo kulture, ali…
Već poznati voditeljski par Andrea Pašalić i Teo Erceg su svoj posao obavili u maniri najboljih TV voditelja koje svakodnevno gledamo na programima najvećih TV kuća s nacionalnom koncesijom, a Toni Pašalić, koji se po prvi put pojavio u ulozi novinara u jednom od priloga, uskoro će preuzimati sve više udjela u novoj sezoni makarskog TV programa. Sa zanimanjem očekujemo i najavljenu, donekle izmijenjenu, poznatu špicu emisije s Andrijom Bakićem. Ono što ipak moramo primijetiti je nedostatak sadržaja vezanih za kulturni život (koji je i inače poprilično siromašan u prostoru pod Biokovom, ali ga je ipak bilo) u odnosu na sportske teme koje su dominirale prvom emisijom Panorame. No to je tek prva emisija i to će se u predstojećem razdoblju sigurno promijeniti u skladu s količinom zbivanja.

Nespretnost TV Jadrana
Za kraj ovog malog osvrta na prvu emisiju Panorame Makarske rivijere treba spomenuti i sami TV Jadran na čijem se kanalu emitira. Kašnjenje početka emisije u četvrtak, od 15 minuta, u odnosu na najavljeni termin još bismo i mogli pripisati zanemarivom nesnalaženju, ali emitiranje reprize u subotu, najavljeno u medijima i na internet stranici TV kuće s početkom u 12,30 sati, sa zakašnjenjem od cijeloga sata (oko 60 minuta) sigurno nije doprinos gledanosti niti potvrda profesionalne razine. Svakako treba naglasiti da se većina od nas koja je propustila termin u četvrtak pouzdala upravo u repriziranje, te svoje vrijeme podredila tom terminu. Makarane, a osobito Baškovođane i Tučepljane, čije su teme bile dobro zastupljene, zanima što i kako će biti prikazano u Panorami, a spomenute nespretnosti (neozbiljnosti) sigurno ne doprinose povjerenju u TV Jadran. Pretpostavljamo da ni sam Željko Pašalić i njegovi suradnici zbog toga ne mogu biti pretjerano zadovoljni. Na svu sreću, za one koji imaju pristup internetu, program Makarske televizije od sada se može vidjeti na web adresi www.makarska-televizija.com, i to je jedna od novosti iz Digital studija Pašalić.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.