Najveća kulinarska imena u Makarskoj: Treći po redu Interregionalni kup kuhara europskih regija od 17. do 19. veljače u hotelu Miramare

U organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija a u suradnji s Gradom Makarska i Turističkom zajednicom Grada Makarske od 17. do 19. veljače u hotelu Miramare održat će se treći po redu Interregionalni kup kuhara europskih regija- IKKER.

Kao uvertira u kulinarska događanja koja nas očekuju sljedeći tjedan, u petak, 10. veljače, u gradskoj vijećnici s početkom u 10,00 sati održat će se konferencija za novinare, a potom će se u Gradskom muzeju Makarska otvorit izložba dijela najveće privatne zbirke kuharica i knjiga o turizmu u Europi. Autor izložbe pod nazivom „Od davnina je Europa uživala u kulturi hrvatskog stola“ je Zlatko Puntijara.

Kako doznajemo od organizatora, uz natjecanja, na IKKER-u će se organizirati i stručne edukacije za ugostitelje s područja Makarske, najavljen je dolazak predstavnika struke i institucija, te sudjelovanje velikih imena kulinarstva. Među ostalim prezentirat će se i autohtona jelaMakarske, Dalmacije, Hrvatske i Makedonije.

Na ovogodišnjem IKKER-u okupit će se 15 najbolje plasiranih kuhara s natjecanja održanih u 2016. godini od kojih će jedan ponijeti titulu najboljeg interregionalnog kuhara 2017. godine.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.