Najava: Histrioni "Zagrebački orkestar"

8.7.08.


8. srpnja 2008
Ljetno kino - 21,00 sati
Ulaz: 20 kn


ZAGREBAČKI ORKESTAR: J. ANOUILH
PRODUCENT: ZLATKO VITEZ
REŽIJA I ADAPTACIJA: D. FERENČINA
GLAZBA: MATE MATIŠIĆ
SCENOGRAFIJA: MILJENKO SEKULIĆ
KOSTIMOGRAFIJA: MARITA ĆOPO
GLUME: D. ZIDAR, N. KOCSIS, V. JERMAN, B. CVITKOVIĆ, N. ABRUS, A. DOBRIĆ, N. CVETKO, P. JURIČIĆ, J.B. MAROTTI/Ž. POTOČNJAK"Zagrebački orkestar" histrionska je adaptacija poznate jednočinke ‘Ženski orkestar’. Komična je to izvedba o malom ženskom orkestru, sastavljenom od šest glazbenica i jednog pijaniste koji zabavljaju goste u provinscijskom, umirovljeničkom, lječilištu. Podjednako je i tužna i duhovita, jer priča o njihovim promašenim životima i nerealiziranim umjetničkim ambicijama.
U našoj je obradi mjesto radnje Zagreb, a problemi započinju kada privatizacijom staru kavanu preuzima novi vlasnik. On dovodi novu šeficu orkestra ‘pevaljku’ s bogatim iskustvom iz sumnjivih noćnih klubova… Na mjestu gdje se nekad svirala klasična glazba, počinje treštati turbo-folk. Umjesto pristojnih i mirnih gostiju, počinju dolaziti tipovi sa sumnjivim biografijama, a članice našeg orkestra zapadaju u teške krize pa tako njihovi, i do sada komplicirani odnosi, postaju još kompliciraniji, a malo umjetnosti i kulture, čemu su posvetile cijeli svoj život, nestaje, jer ne donosi profit…Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.