Na javnoj tribini o revitalizaciji stare gradske jezgre u Makarskoj gostuje splitska konzervatorica Anita Gamulin

U sklopu provedbe strateških projekta unutar Plana razvoja kulturnog turizma Grada Makarske 2015. – 2020. Grad Makarska organizira javnu tribinu pod nazivom „Revitalizacija stare gradske jezgre u funkciji razvoja kulturnog turizma“ koja će se održati u četvrtak, 19. svibnja u hotelu Osejava (dvorana Žalo) s početkom u 19 sati.

Na tribini će govoriti savjetnica za projekte i razvoj Grada Makarske Lidija Vukadin Vranješ i ravnatelj Gradske galerije 'Antun Gojak' Josip Karamatić kao članovi radne grupe za izradu Plana razvoja kulturnog turizma grada Makarske, pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti Grada Makarske Matko Lovreta, predsjednik radne skupine za izradu Pravilnika o uređenju stare gradske jezgre te Anita Gamulin, viša savjetnica i konzervatorica Konzervatorskog odjela u Splitu.

Plan razvoja kulturnog turizma Grada Makarske 2015. – 2020. usvojen je u ožujku ove godine, a prvi korak u provedbi Plana odnosi se na informiranje, edukaciju i podizanje svijesti građana o važnosti revitalizacije stare gradske jezgre.

S ciljem revitalizacije stare gradske jezgre, koja je proteklih godina devastirana od strane vlasnika poslovnih i stambenih prostora, Grad Makarska nedavno je osnovao i radnu skupinu za izradu Pravilnika o uređenju stare gradske jezgre kojim će po prvi put biti detaljno definirana pravila u starom dijelu grada koji je u Registru kulturnih dobara Republike Hrvatske upisan kao nepokretno kulturno dobro (kulturno – povijesna cjelina).
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.