MentArt: Izložba fotografija ,,Odlučna'' u Galeriji Gojak se može pogledati do 7. travnja

U sklopu projekta MentArt, u organizaciji Savjetovališta Lanterna, a uz podršku Islanda, Lihtenštajna i Norveške, jučer je u Gradskoj galeriji Antun Gojak otvorena izložba fotografija ,,Odlučna'' autorice Nine Đurđević. Kao i sve aktivnosti MentArt Festivala i ova izložba je organizirana s ciljem osvještavanja javnosti o problemima o kojima se rijetko govori: problemima osoba s psihičkim teškoćama te stigmatizaciji osoba koje su pokušale suicid.Posjetitelji izložbe koja će ostati otvorena do 7. travnja imali su priliku pogledati fotografije - portrete osoba koje su pokušale suicid te dva autoportreta autorice nastala na mjestu suicida njenog brata i oca. Sama autorica, koja zbog bolesti nije mogla doći u Makarsku, u otvaranju izložbe sudjelovala je putem video linka.

 

-Autorica je iskoristila svoje bolno iskustvo kako bi se izborila sa svojom tugom, vjerujući da mi sami odlučujemo kako ćemo gledati na te događaje koji nas, iako teški, ne određuju, ukoliko mi sami ne odlučimo suprotno. Autorica je izabrala iskoristiti svoje iskustvo za rast i učenje, izabrala je živjeti život u svoj njegovoj punini i time pomoći i drugima da bolje shvate sebe i ljude oko sebe. Uspjela je kroz jednu, na prvi pogled, tešku temu kao što je suicid poslati poruku da je život lijep i vrijedan življenja, ali samo ako ga takvim odaberemo vidjeti.  Ovim putem Savjetovalište Lanterna se zahvaljuje autorici Nini Đurđević te  Gradskoj galeriji Antun Gojak na pomoći oko organizacije, a sve građane pozivamo da do 7. travnja posjete ovu izložbu, rekla nam je voditeljica projekta MentArt Ivona Vučić.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.