Maškare preuzele vlast: ''Sve aute mičemo s naše lipe rive, a na velikom mulu postavljamo žičaru za Štrbinu''

Vlast u gradu Makarskoj danas je ‘bez ispaljenog metka’ predana u ruke maškarama čime je označen početak pokladnih dana u našem gradu.Točno u 11 sati pred zgradom Grada pojavili su se slovenski ribari, par predstavnika policije te novi/stari poglavar Makarske kojeg je, kao i svake godine, utjelovio dr. Josip Marinović. Gradonačelnik Jure Brkan mirno je dočekao predstavnike nove vlasti te im predao Ključ grada u ruke uputivši ih u neke od redovitih obaveza, poput sastanaka s građanima svake srijede. – U ovih četrdesetak dana obavite što možete i kako možete, a ako budete dobri možda vas nećemo ni micati, poručio je Brkan svom nasljedniku, koji je potom ispred zgrade Grada Makaranima svečano najavio da će obećati sve živo a izvršiti – ništa.


-Makarska mi ovih dana sliči na onu otprije 60 godina, jedino fali kino, laboratorij pok. Lina Barbieria i rendgen pok. Martina Petkovića. Fali i baba Bose, naša babica, pa bi bili pravi grad. Od sutra kopamo veliku bužu, ponovo, na Dugišu za parkiralište, na Sinokoši također. Sve aute mičemo s naše lipe rive, a na velikom mulu postavljamo žičaru za Štrbinu. Na Biokovu gradimo bolnicu i heliodrom pa će cijeli bivši kotar Makarska imati dostupnu vrhunsku medicinsku zaštitu. Čini mi se da vidim i par slovenskih koča u našem akvatoriju, a upravo počinjemo tajne pregovore sa susjedima oko koncesije na našu obalu, dok iz dežele zauzvrat nude gotovu žičaru, vlečnice, snijeg s Alpa, no vidjet ćemo što se dade ušičariti. Od Osejave i sv.Petra planiramo napraviti veliki park kiča s fontanama, spomenicima, betonskim tenis terenima i bazenima – obećao je predstavnik maškarane Vlade. Nakon današnje primopredaje vlasti, pokladni dani u Makarskoj nastavljaju se prema planu, a glavna događanja slijede nam u veljači: prvo događanje na redu je tradicionalni Izbor Kraljice i Kralja maškara, koji slijedi 3. veljače, zatim su tjedan dana kasnije, 10. veljače, na programu tradicionalne Dječje maškare dok je centralni događaj, veliki Zimski karneval, predviđen za utorak 13. veljače.


O.Franić
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.