Maškare: Arapi zavladali Gradom; pjesma, ples i zabava

6.2.09.


Grupiranja na području Velikog Brda, na koja su proteklih dana uzaludno ukazivale makarske, ali i nacionalne tajne službe, funkcije su stajala makarsku gradsku vlast.
Malo se tko nadao da će u vremenu gripe i viroza jutros oko 10,30 sati Makarsku svakodnevicu protresti - arapska groznica. Naime, štićena kolona važnih osoba, predvođena crnim mercedesom, šejkom i u pratnji harlema, mirno su ušetala u zgradu Gradskog poglavarstva.
Naizgled zatečeni situacijom, a u kratkom i prijateljskom razgovoru s gostima iza zatvorenih vrata, gradonačelnik Marko Ožić Bebek i njegovi zamjenici odmah su shvatili razlog njihova dolaska, pa su i brzo dogovorili primopredaju vlasti.
Bebekovo obraćanje upućeno građanima okupljenima ispred zgrade Grada započeto izjavom kako je najbolji ishod za Grad u vremenu svjetske recesije preuzimanje od strane jednog šejka prekinuto je veseljem i povicima odobravanja. Rivom je zavladala pjesma pa više nikome nije bio važan nastavak Bebekove priče o sigurnom kapitalu, brzom punjenju gradske blagajne te dovršetku svih započetih projekata i nizu novih kojima je bivša vlast pravdala nenadan odlazak.


Riva je utihnula u trenu kada se javnosti, po prvi put, obratilo vodstvo nove, arapske vlasti sa šejkom na čelu. Kratko i jasno poručivši kako će naizgled srebrnkast ključ Grada vratiti pozlaćen, predstavljeni su stručni suradnici kojima se građani mogu obratiti za sve poteškoće već večeras i to u hotelu Biokovo, na plesu pod maskama ili u discoklubu West na koncertu pod maskama uz Gega i Picigin band!!!


PROGRAM 13. MAKARSKOG ZIMSKOG KARNEVALA

Petak, 6. veljače 2009.

11,00 sati preuzimanje kljućeva Grada - Gradska riva
20,00 sati maskenbal – Hotel Biokovo
22,00 sati koncert pod maskama GEGO I PICIGIN BAND – Club West (hotel Dalmacija)Subota, 14. veljače

11,00 sati DJEČJI KARNEVAL – Gradska riva i Kačićev trgSubota 21. veljače

20,00 sati GRADSKI BAL POD MASKAMA – Hotel ParkUtorak, 24. veljače VELIKI ZIMSKI KARNEVAL

15,00 sati Karnevalska povorka kreće s predjela Dugiš
... Prigodni program na rivi
20,00 sati Maskenbal u hotelu Biokovo i Clubu West

Prijavu svoje grupe možete izvršiti u Gradskoj knjižnici Makarska u ulici Don Mihovila Pavlinovića (Stara srednja škola) ili pozivom na broj telefona: 021/612-042.
Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.