Marko Ožić Bebek novi predsjednik Zmaja: Želja mi je klub vratiti u rang kojem pripada

U prostorijama Vatrogasnog doma DVD Makarska održana je izvanredna izborna Skupština makarskog četveroligaša Zmaja na kojoj je za predsjednika izabran Marko Ožić Bebek.

Naime, nakon ispadanja iz Treće HNLK-Jug i promjene vlasti u gradu podno Biokova došlo je do promjena u vodstvu skoro stogodišnjeg Kluba. Dosadašnji predsjednik Kluba Sretan Glavičić podnio je Izvješće o radu za razdoblje od 1. do 30. lipnja 2017. godine, a u tom vremenu je bio predsjednik Zmaja. Kada je došao na čelno mjesto, imao je pet zadataka koje je želio realizirati. Povećan je prihod, profesionalizirani treneri u omladinskom pogonu, potpisan ugovor o suradnji s Hajdukom, a Grad je proglasio klub od posebne važnosti su zadaci koje je Glavičić uspio realizirati. Nije uspio ono najvažnije, osigurati opstanak Zmaja u trećem nogometnom rangu. Poradi toga, a i promjene vlasti u Makarskoj podnio je neopozivu ostavku. Zajedno sa njim ostavke su dali i Izvršni i Nadzorni odbor te likvidator kluba, što je Skupština jednoglasno prihvatila.

Isto tako Skupština je jednoglasno za novog predsjednika Zmaja izabrala dr. Marka Ožića Bebeka. Ovo je nakon četiri godine povratak na čelo Zmaja njegovog najdugovječnijeg predsjednika. U svom prvom obraćanju Bebek je naglasio da je biti predsjednik lagan posao ne bi njega ni dopao. U sljedećem razdoblju želja mu je klub vratiti u rang kojem i pripada, te osigurati financijsku stabilnost.

Na njegov prijedlog izabran je Izvršni odbor koji čine Joško Lelas, Joško Kosović, Miro Mucić, Andrej Radić, Marinko Sulić i Stanislav Šumelj. Članovi novog Nadzornog odbora su Stipe Eljuga, Jakov Kovačević i Marijan Tomić, dok će Joško Kosović biti novi likvidator.

J. K.
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.