Marendini zatresli Goriška brda

Piše Joško Lopar


Ne samo da su članovi udruge Makarski marendin, gostujući prošlog vikenda na imanju slovenskog vinara Romana Štekara u Sloveniji, pripremili vrhunsku Makarsku večeru za 70-ak uzvanika, već su svojim nastupom u Goriškim brdima doslovce oduševili programom o kojemu će se još dugo pričati. Prije same večere Marendini su Makarsku predstavili na glavnom trgu Nove Gorice svirajući, pjevajući, te dijeleći promotivne tiskane materijale Turističke zajednice grada, a koji su razgrabljeni u nepunih pola sata. Za samu večeru na koncu se tražila sjedalica više, a 26 kilograma težak gof, kojega su Marendini donijeli iz Makarske, jedva da je bio dovoljan za sve. Tučepski trio Nevera svojom je glazbom i pjesmom nadmašio sva očekivanja, a ona nisu bila mala jer mladi su glazbenici i inače poznati kao vrhunski zabavljači. Tresla su se Goriška brda u zajedničkoj pjesmi slovenskih domaćina i naših Marendina sve do sitnih noćnih sati, a makarski su, pri tome, gastro-turistički poklisari dobili ponudu za gostovanje u Novom Sadu od skupine vojvođanskih posjetitelja. Treba li išta dodati podatku da se te večeri na Štekarovu imanju popilo 142 boce vina i pjenušca?!

Darovi za domaćina zalog dugom prijateljstvu
Svome domaćinu Marendini su poklonili plaketu udruge, crne masline Olma, 10 litara domaćeg maslinovog ulja i dvije torte makarane koje je napravila Ljubica Gardun. Poseban poklon slovenskom prijatelju je bila mladica masline oblice, donacija tvrtke Shanecco, koju su, kao zalog dugovječnom prijateljstvu zajedno posadili Roman Štekar i članovi Marendina. – Teško je ukratko opisati sve što se događalo, način na koji smo primljeni, te ozračje koje smo postigli spizom i pjesmom. Zahvalni smo domaćinu Štekaru na fantastičnom prijemu, a znamo da su on i njegovi gosti naprosto oduševljeni jednim prekrasnim događanjem i druženjem koje se neće tako brzo zaboraviti. Posao u kuhinji smo odradili bez greške, a glazbenici trija Nevera jednostavno su oduševili kvalitetom i energijom kakva se rijetko viđa – komentirali su članovi Marendina po povratku u Makarsku.
Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.