Mališani iz vrtića Maslačak nastupili i prodavali svoje proizvode

29.10.09.


Piše: Ivona Ćirak
Snimio: Smiljan Topić


Mirisi Makarske ime je kulturno-zabavnog programa kojega su protekle subote, povodom Dana grada, u hotelu Osejava, upriličili mališani iz dječjeg vrtića Maslačak. Pjesma, ples i igrokazi razveselili su roditelje koji su hrabrost djece nagradili pljeskom. Program su organizirale odgojiteljice Jelena Erceg, Marina Čizmić, Slavenka Urlić i Marija Radić, koje su pripremile svoje Dupine, Zvjezdice, Školjkice i Leptiriće, a roditelje je pozdravila teta Jelena koja je ispričala što su radili proteklih dana, te što namjeravaju.

Podsjetimo, Dječji vrtić Biokovsko zvonce ušao je u pilot projekt Ministarstva gospodarstva 'Djeca - poduzetnici'. Dok su se vrtići Zvončica i Ciciban već predstavili, Maslačak je svoj nastup i prodajnu izložbu ostavio za Dan grada.
Djeci su podijeljene i diplome za sudjelovanje u radionici 'Dječji tjedan poduzetništva'.
Od prodaje mirisnih vrećica i suvenira u predvorju hotela Osejava djeca su zaradila 1500 kuna, a od tete Jelene Erceg doznajemo da već imaju planove s 'ulaganjem'.
- 1000 kuna ćemo staviti na banku, kako bismo nešto zaradili od štednje, te kako bi djeca, što je jako važno u projektu, naučila štedjeti. Ostatak ćemo 'potrošiti' na igračke, ali ćemo se malo i počastiti - kazala je teta Jelena dodavši kako će posla biti tijekom cijele godine.
- Ove se godine namjeravamo baviti istraživačkim radom na temu autentičnog bilja ovog podneblja. Radit ćemo slastice i marmelade, arancine i likere, a proizvode ćemo prodavati uoči Božića na Trgu Kobaca na Zelenki, i to u neke najfrekventnije sate - istaknula je.
Vrijedni će mališani iz Maslačka biti i u vrtu, koji je dijelom već uređen. Bit će tu lavande, ružmarina, stabla naranče, majčine dušice, vrijeska, kadulje… Ukratko, klinci sa Zelenke imat će sve što im treba u projektu, a sudeći po snalažljivosti, domoći će se i onoga što im bude nedostajalo! Izniman trud, kreativnost i volju pohvalili su i nedavni gosti iz resornog ministarstva koji su, rekla je na subotnjoj svečanosti teta Jelena, ostali iznenađeni radom u Maslačku i uopće Biokovskom zvoncu.

Na svečanosti je predstavljen i rad mališana iz skupine Zvjezdice Marine Čizmić, koji su izradili pravu pravcatu slikovnicu! Riječ je o svojevrsnoj adaptaciji knjige 'Adrion i kralj' Marite Staničić i Igora Igoriusa Dragičevića, koja je djecu potpuno osvojila. I slikovnica je plod Dječjeg tjedna poduzetništva.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.