Mališani iz Dječjeg vrtića Vrapčić s gradonačelnikom Bilićem: Krenula akcija za uređenje dječjeg igrališta na Dugišu

Dječjim smijehom i crtežima na Kačićevu trgu maleni iz DV-a „Biokovsko zvonce“ svima su dali do znanja da su spremno dočekali Dječji tjedan koji obilježavaju od 6. do 11. listopada. Poruke su jasne – „Čuvajte nas, pazite nas..“.
Sve to djeca Dječjeg vrtića „Vrapčić“ na Dugišu otpjevala su na primanju kod gradonačelnika Tonćija Bilića i dogradonačelnika Mira Družianića, a u pratnji svojih odgajateljica i ravnateljice DV-a „Biokovsko zvonce“ Snježane Ninčević. Djecu je uz dobrodošlicu domaćina dočekao pun stol čokolada i bombona, ali i oni su darovali Grad. Osmislili su i izradili plakat na kojem piše – Djeca imaju pravo na igru. Uz to velikim slovima ispisana je poruka – Želimo igralište.
Najmlađi stanovnici Dugiša sa svojim tetama i ravnateljicom na tom su planu već puno napravili, i samo im treba malo pomoći da dobiju lijepo i sigurno igralište.
Kako je podsjetila ravnateljica Ninčević već su krenuli u akciju uređenja igrališta ispred Vrapčića, a u tome imaju razumijevanje Mjesnog odbora Dugiš i stanara stambene zgrade u čijem je prizemlju vrtić. Ruku će dati i roditelji, a sama djeca od prikupljene pet ambalaže novac skupljaju za tobogane, ljuljačke, a ERA commerce je donirao ogradu. Na taj način tridesetak četvornih metara površine bit će kutak djeci za igru ispred vrtića.
Gradonačelnik Bilić i dogradonačelnik Družianić zahvalili su se malenima na posjeti i obećali kako će Grad pomoći oko uređenja igrališta. I ne samo to, puno više, jer sad se radi na ishodovanju projektne dokumentacije, i za godinu-dvije mogla biti početi gradnja novog vrtića na Dugišu jer plan Grada Makarske je da u gradu budu tri objekta vrtića.
Dječjem veselju nije bilo kraja, zahvalili su pjesmom, i prihvatili poziv da svojim novim crtežom s motivom Makarske uljepšaju proslavu Dana grada Makarske.
Piše Jasna Morović   

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.