Malakološki muzej ponovno otvorio vrata posjetiteljima, danas besplatan ulaz do 18 sati

Zahvaljujući suradnji Grada Makarske i Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu Malakološka zbirka Franjevačkog samostana od danas je ponovno otvorena za javnost. U povodu 59. obljetnice utemeljenja Malakološkog muzeja, koja je bila jučer 30. travnja, danas je organiziran Dan otvorenih vrata uz besplatan ulaz za sve posjetitelje od 10 - 18 sati.
Otvaranju su uz gradonačelnika Zorana Paunovića i njegovu zamjenicu Antoniu Radić Brkan nazočili i fra Stanko Dotur, gvardijan Franjevačkoj samostana u Makarskoj, fra Boris Čarić ispred Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i bivši gvardijan Franjevačkog samostana u Makarskoj fra Miljenko Odrljin.

Malakološki muzej ostaje otvoren za posjetitelje od utorka do nedjelje, od 10 do 18 sati, a do formaliziranja suradnje i oblikovanja ukupne ponude, tehničku podršku muzeju pružit će djelatnici turističkog informativnog centra.

-Zahvaljujući gvardijanu fra Stanku Doturu krenuli smo u suradnju koja će nam omogućiti da ovu iznimnu zbirku pokažemo javnosti i prezentiramo je na najbolji mogući način.
Makarski Malakološki muzej jedna je od najvrjednijih kulturnih ustanova, kako grada Makarske tako i cijele zemlje. Dio Franjevačkog samostana u kojem je smješten Malakološki muzej ujedno je i zaštićeni spomenik kulture. Iako smo uistinu sretni što je Makarska nastala u jedinstvenom prirodnom okruženju, spoju planine i mora koji oduševljava turiste iz sezone u sezonu, Makarska je i grad koji može ponuditi mnogo više. Kulturno blago koje imamo može i mora oplemeniti ponudu našeg grada, kako za turiste, tako i za građane Makarske koji će ponovo moći uživati u ovoj jedinstvenoj zbirci, istaknuo je danas na otvaranju gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.