Makarski komunalac - poziv građanima

10.03.10.

Piše: Janja Glučina


MAKARSKI KOMUNALAC PRIKUPLJA PODATKE O ČLANOVIMA DOMAĆINSTVA ZBOG NOVOG NAČINA NAPLATE ODVOZA SMEĆA


Rok za prijavu do 1. travnja


Iz Makarskog komunalca apeliraju na sve građane Makarske da dođu i prijave broj članova domaćinstva, jer se prelazi na novi način naplate odvoza smeća u domaćinstvima umjesto dosadašnjeg načina kada su mjerilo bili kvadrati stana,sada je broj ljudi koji u njemu živi! Prijave se vrše svaki radni dan od 7.30 do 14 sati u prostorijama Makarskog komunalca na Trgu Tina Ujevića 1.
Premda upis vrše od početka godine, Makarskom komunalcu do sada je tek jedna trećina građana Makarske prijavila broj članova domaćinstva prema čemu će sukladno novim zakonskim propisima naplaćivati odvoz smeća. Od direktora Makarskog komunalca Željka Bagarića doznajemo kako prema bazi podataka MUP-a ima 20 tisuća prijavljenih u Makarskoj. No kako je, veli, realno očekivati da ih 15 tisuća stalno ovdje živi njima je ta brojka baza za kalkulacije računa. Međutim i od tih 15 tisuća prijavila se tek trećina ili 37%.
-Apeliramo na građane da obvezno dođu prijaviti broj članova ili ćemo u protivnom fakturirati prema bazi podataka MUP-a i TZ-a što mnogima sigurno neće odgovarati. Naime, prema podacima MUP-a na makarskim adresama živi 20 tisuća stanovnika. Naši se predračuni rade na bazi 15 tisuća stanovnika, no ponavljam, prijavilo ih se do sada tek 37% - upozorava Željko Bagarić, direktor Makarskog komunalca.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.