Makarski komunalac po novom naplaćuje odvoz smeća

10.02.10.


Piše: Janja Glučina


Do sada se odvoz smeća gotovo svuda naplaćivao po četvornom metru prostora, od sada u Makarskoj su se odlučili po broju osoba. Zimi bi se po toj varijanti konstantno plaćao isti iznos po članu domaćinstva 24 kn mjesečno,a u ljetnom razdoblju svi oni koji se bave iznajmljivanjem dodatno bi plaćali po registriranom ležaju 12 kn mjesečno.
Za ovakav način naplate potreban je ažuran popis članova domaćinstva i turističkih kapaciteta.
Da Grad Makarska već ima inicijativu za kvalitetnu bazu podataka u kojoj će sudjelovati svi relevantni subjekti od MUP-a, Turističke zajednice, HEP-a; Vodovoda, Katastra i drugih. Ovaj izračun cjenika kojeg mi predlažemo rađen je na podlozi od 15000 stanovnika. Ukoliko bude velikih oscilacija mijenjat ćemo model, izjavio je Željko Bagarić.

Poziv korisnicima usluga
Iz Makarskog komunalca pozivaju korisnike usluge da dođu radnim danom kako bi vidjeli i potpisali zapisnik o broju članova u domaćinstvu i stambenoj površini odnosno broju prijavljenih ležajeva.Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.