Makarska nastavlja s participativnim budžetiranjem: „Građani najbolje znaju prioritete!“

Projekt participativnog budžetiranja ,,Kvart po tvom'' u Makarskoj, kroz koji se građani uključuju u izradu proračuna, ulazi u treću godinu.

Od danas, 5. listopada do 20. listopada, građani Makarske mogu poslati svoje prijedloge, a potom slijedi financijska i tehnička evaluacija te javne tribine po mjesnim odborima, na kojima će građani imati priliku dati glas prijedlozima koje smatraju prioritetima.

Izabrani prijedlozi ulaze u proračun za 2024. godinu, za što je osigurano 140.000.00 €.

Participativno budžetiranje jedan je od najvažnijih projekata koje smo pokrenuli u protekle dvije godine, jer kroz komunikaciju s građanima utvrđujemo i pokrećemo rješavanje svakodnevnih, ali iznimno važnih problema, koji utječu na kvalitetu života naših sugrađana.“ – rekao je gradonačelnik Zoran Paunović, naglasivši kako smatra da građani najbolje znaju koji su prioriteti u njihovom kvartu i kako najbolje raspodijeliti novac što mjesni odbor ima na raspolaganju:

„Druženja po kvartovima i tribine po mjesnim odborima su prilika za razgovor i o drugim problemima te inicijativama koje su dragocjene za kvalitetniji rad gradske uprave. Pozivam sve koji su dosada sudjelovali da nam se pridruže i ove godine, kao i sve, koji nisu do sada, da se uključe s prijedlozima i postanu aktivni sudionici u donošenju odluka koje se odnose na uređenje njihovog kvarta.“  

Obrada prijedloga trajat će do 5. studenoga, a tribine će se održati u drugoj polovici studenoga.

U protekle dvije godine, ukupno je pristiglo oko 480 prijedloga, od čega su građani odabrali i izglasali 93 projekta. Do kraja godine očekuje se realizacija svih izglasanih projekata, među kojima je bilo najviše onih koji se odnose na prometnu signalizaciju, javnu rasvjetu, postavljanje urbane opreme, uređenje dječjih igrališta i drugih javnih površina te saniranje prometnica.  

Građani svoje prijedloge mogu predati:

•          Putem online obrasca – dostupnog na poveznici KLIKNI I PREDLOŽI ZA SVOJ KVART

Osobno – ubacivanjem ispunjenog obrasca u označenu kutiju, koja će s obrascima biti postavljena na porti Gradske uprave ili ubacivanjem u poštanske sandučiće postavljene na području svakog mjesnog odbora: Veliko Brdo (autobusna postaja kod crkve sv. Jeronima), Ratac - Zelenka (ispred prostora Turističke zajednice), Bili Brig - Gorinka
(Igralište kod vrtića Ciciban), Plaža – Sinokoša (kod Tommyja),  Bidol - Vrpolje (ispred dvorane Arte), Centar (Trg Hrpina) , Istok - Dugiš ( kod kafića Vice).

Na info štandovima, prema slijedećem rasporedu:

  • 6. listopada(petak)  - M.O. Istok - Dugiš, kod caffe bara Vice, 19,00 sati
  • 9. listopada (ponedjeljak) - M.O. Plaža-Sinokoša i M.O. Bili Brig - Gorinka,
    Šetalište dr. Franje Tuđmana (kod dječjeg igrališta), 17,00 sati
  • 10. listopada (utorak) M.O. Bidol-Vrpolje, Macel, 17,00 sati
  • 13. listopada(petak) M.O. Ratac-Zelenka, kod caffe bara Aroma, 17,00 sati
  • 14.listopada (subota) M.O. Centar, gradska riva(kod caffe bara Kostela), 10,00 sati
  • 15. listopada (nedjelja) M.O. Veliko Brdo, ispred mjesnog doma, 10,30 sati

 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.