Makarska Jazz Festival: Mike Sponza vratio publiku u doba plesnjaka 60-ih godina, večeras na Kačiću sjajna Tamara Obrovac

Nakon što je u srijedu navečer otvoren koncertom izvrsnog kvarteta Nenada Vasilića, Makarska Jazz Festival sinoć je ugostio još jedne kvalitetne inozemne izvođače – i ovaj put krcat Kačićev trg mogao je uživati u nastupu talijanskog glazbenika Mikea Sponze i njegovog pratećeg benda, koji su se ovdašnjoj predstavili autorskim blues-rock’n’roll repertoarom. Kako je sam Sponza istaknuo tijekom nastupa, u pitanju je bio zapravo jedan poprilično zabavan glazbeni vremeplov, koji publiku vodi ravno na plesnjake iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Inače, Mike Sponza band odmah nakon makarskog nastupa nastavlja svoj đir po Europi, jer već danas nastupaju u Italiji, a za desetak dana kreću na turneju po Njemačkoj. Time je peto izdanje našeg Jazz Festivala doplovilo do svog trećeg dana, koji će obilježiti koncert vrhunskih domaćih glazbenika – naime, večeras će na pozornicu Kačićeva trga stati Tamara Obrovac u pratnji ‘strahovite’ ekipe: Kruna Levačića (bubanj), Žige Goloba (bas) i Matije Dedića (klavir), glazbenika zaslužnih za njen legendarni album Ulika s kraja 90-ih godina (prije nekoliko godina nanovo snimljen i obnovljen pod nazivom ‘Ulika revival’ op.a.). Početak je u 22 sata, a ono što nas očekuje je prvoklasni etno jazz u izvedbi jedne od najoriginalnijih domaćih umjetnica, ali isto tako i jedne od najboljih glazbenih ekipa hrvatske scene.

O.F.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.