Makarska domaćin interregionalnog kulinarskog natjecanja: IKKER u Makarskoj od 19. do 21. veljače

U povodu Interregionalnog kuharskog kupa europskih regija, koji će od 19. do 21. veljače po drugi put biti u Makarskoj, jutros je u gradskoj vijećnici održana konferencija za novinare na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Tonći Bilić, predsjednik IKKER-a Željko Neven Bremec, direktor Turističke zajednice grada Makarske Tonči Lalić, Drago Nosić predstavnik hotela Miramare, te ravnatelj Srednje strukovne škole Momir Sumić.
„Dvije godine zaredom Grad Makarska je domaćin u suradnji sa SKMER-om i na ovaj način otvaramo turističku sezonu. Želimo postati poželjna gastro destinacija, a ove godine je napravljen još jedan iskorak pa će u sklopu manifestacije nastupiti i zemlja partner – Crna Gora“ - izjavio je među ostalim gradonačelnik Bilić u ime domaćina.
Zbog održavanja IKKER-a svoja vrata će ove godine otvoriti makarski hotel Miramare koji će zahvaljujući upravo ovoj manifestaciji imati popunjene sve kapacitete. - U Makarskoj trenutno radi samo jedan hotel, a mi ćemo otvoriti svoja vrata samo zbog IKKER-a. Svi naši apartmani su rezervirani, a posebno nam je drago što će naši kuhari imati priliku sudjelovati i raditi s vrhunskim majstorima zanata - izjavio je Drago Nosić.
O samom programu manifestacije govorio je predsjednik IKKER-a Željko Neven Bremec naglasivši kako je 'lako baviti se organizacijom kad je domaćin dobar'.
„Na natjecanju će sudjelovati 15 kuhara iz 8 zemalja (Italija, Slovačka, Slovenija, BiH, Makedonija, Srbija, Crna Gora i Hrvatska). Prvog dana ćemo imati Master class za prijavljene: Restoranski deserti, pa pozivamo sve zainteresirane ugostitelje i kuhare da nam se pridruže. Glavni natjecateljski dio bit će u subotu gdje će kuhari pripremati zadana jela, a bit će prilike i za degustaciju. U žiriju će biti poznati kuhari poput Željka Ognjenovića i Steve Karampandže, a u nedjelju je naš gost njegova ekselencija veleposlanik Japana Keiji Ide“ - najavio je prvi čovjek SKMER-a.
Ravnatelj Srednje strukovne škole Makarska Momir Sumić zahvalio je organizatorima istaknuvši kako je IKKER velika prilika za učenike strukovnih zanimanja da pokažu stečena, ali i usvoje nova znanja kao aktivni sudionici.
Nazočne je pozdravio i direktor Turističke zajednice Makarska Tonči Lalić izrazivši zadovoljstvo što je Makarska po drugi put domaćin IKKER-a.
„Prema našim podatcima prošla turistička sezona bila rekordna, a IKKER je pravi način da Grad Makarska bude prepoznat kao destinacija koja nudi više“ - istaknuo je Tonči Lalić.
Glavni natjecateljski dio ovogodišnjeg IKKER-a planiran je u subotu 20. veljače, od 9 do 16 sati na Kačićevu trgu. U slučaju lošeg vremena natjecanja, proglašenje pobjednika i završna svečanost održat će se u hotelu Miramare, a u oba slučaja, kako nam je potvrdila u ime organizatora Alma Harašić Bremec, natjecateljski dio uz mogućnost degustacije bit će otvoren za javnost.