Makarska dobitnik nagrade „Sunčani cvijet 2012.“ TZ SDŽ

3.10.2012.


U skladu s propozicijama akcije „Volim Hrvatsku“ o provedbi natjecanja „Plavi cvijet” koja se na području Splitsko-dalmatinske županije odvija pod imenom „Sunčani cvijet i sloganom „Budi šesna i čista Dalmacijo moja”, povjerenstvo Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije (u sastavu Ivo Mužinić, djelatnik Upravnog odjela za pomorstvo i turizam SDŽ, Ante Latinac - direktor ureda TZ Trilj i Siniša Mikačić - djelatnik ureda TZ Splitsko-dalmatinske županije) od nominiranih je izabralo kandidate za nagradu Plavi cvijet HTZ-a, koji su ujedno i dobitnici priznanja TZ Splitsko-dalmatinske županije za 2012. godinu.

Grad Makarska je tako osvojio 1. mjesto u kategoriji turističkih destinacija s više od 10.000 stanovnika, dok je grad Split osvojio 2. mjesto.
U obrazloženju stoji:
„Grad Makarska je i ove godine obogatio i upotpunio svoju opremljenost i ponudu u funkciji razvoja turizma, temeljne gospodarske grane grada.
Dovršen je rotor - kružni tok na južnom ulazu u grad koji je značajno povećao protočnost vozila i hortikulturno je uređen tako da je centralna površina rotora zasađena cvijećem u obliku grba grada Makarske. Cvjetne površine u gradu su uredne i održavane, posebice park uz Šetalište dr. Franje Tuđmana nedaleko od glavne gradske plaže. Park dr. fra Jure Radića kod hotela ,,Osejava“ u kojemu se nalazi Spomenik hrvatskim braniteljima je uređen, izgrađene su pješačke staze, uređena rasvjeta, upotpunjen je zelenilom.
Glavni gradski trg - Kačićev trg kao mjesto održavanja brojnih manifestacija ove je godine oplemenjen novim, raznovrsnim cvjetnim zasadima.
Na poluotoku Osejava uredno je održavana priobalna šetnica do nudističke plaže Nugal i upotpunjena klupama, stolovima i koševima za otpatke. Gradska je plaža upotpunjena manjim pratećim sadržajima, sigurnosnom službom za kupače, dodatnim klupama, rasvjetom za noćno kupanje.
Posebno dobro je izvedena i osvježena prometna i turistička signalizacija. Uređen je dio gradskih javno-prometnih površina s ucrtanim parkirališnim mjestima: Ulica Petra Krešimira IV., prostor uz autobusni kolodvor, Ulica V. Nazora, ulice i dječje igralište na gradskom predjelu Istok, parkiralište za automobile nedaleko od svetišta Vepric. Poboljšana je čistoća grada, upotpunjena spremnicima za otpad.
Na gradskom predjelu spomen-područja Glavica, u organizaciji Društva za astronomska i ufološka proučavanja otvorena je zvjezdarnica, peta u Hrvatskoj, koja je izuzetno zanimljiva gostima i kvalitetna je dopuna turističke ponude.“
Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i TZ Brela u četvrtak 11. listopada 2012. godine s početkom u 12 sati u hotelu Soline organiziraju dodjelu priznanja na kojoj će nazočiti i predstavnici Grada Makarske.


Zadnje vijesti



Imate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.