Makarska dobila Odbor za mlade

Konstituiranjem Odbora za mlade gradonačelnik Makarske dobio je savjetodavno tijelo čiji je zadatak praćenje potreba mladih, pripreme stručnih podloga i prijedloga akata te zauzimanja jasnih stavova pri donošenju svih odluka koje se tiču mladih. Odbor za mlade konstituiran je jučer u gradskoj vijećnici a uz gradonačelnika Zorana Paunovića kao predsjednika čine ga članovi Lana Staničić, Klara Andrijašević, Tihana Pašalić, Dino Čepo, Jure Rašić, Dora Puharić, Jakša Jurasović i Mirko Štrbac.

- Ovo nije simbolična gesta, već iskren korak gradske vlasti prema uključivanju mladih u lokalnu politiku, a vi koji ste danas tu morate biti spona između Grada i svih mladih koji Makarsku doživljavaju svojim gradom, bez obzira jesu li trenutno tu ili ne. Grad koji ne sluša mlade i koji u njih ne ulaže nema budućnosti, rekao je danas na konstituirajućoj sjednici gradonačelnik Zoran Paunovic najavivši da će se sastanci odbora ubuduće održavati jedanput mjesečno.

Predstavnici MARA - Makarska razvojna agencija, ravnateljica Lidija Vukadin Vranješ i stručni suradnik Mladen Buvinić kroz prezentaciju ,,Mogućnosti za mlade u lokalnoj zajednici'' upoznali su članove Odbora sa konkretnim radnjama koje moraju poduzeti kako bi njihov rad bio što učinkovitiji i prepoznatljiviji među populacijom mladih. Budući da se politike ne mogu provoditi bez konkretnog dokumenta, već na prvom sastanku dogovorena je izrada analize potreba koja će biti temelj za donošenje novog Lokalnog programa djelovanja za mlade. Odboru će na raspolaganju biti Makarska razvojna agencija MARA koja je sudjelovala i u izradi starog Lokalnog programa za mlade 2016-2020, kao i Odjel za javne potrebe i društvene djelatnosti  Grada Makarske na čelu s privremenom pročelnicom Sandrom Vranješ, koordinatoricom za izradu certifikata ,,Grad za mlade''

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.