Makarka Klara Andrijašević prva u utrci na 3000 m: Peti naslov prvakinje Hrvatske u ovoj sezoni

U organizaciji HAAK Mladost u Zagrebu je održano pojedinačno atletsko prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke. Iako je bilo vruće i sparno vrijeme postignuto je nekoliko vrijednih rezultata. Među najuspješnijim natjecateljima našla se i članica AK Sveti Marko iz Makarske Klara Andrijašević koja je bila pobjednica u utrci na 3000 metara, a u disciplini na 1500 metara bila je druga. Klara je bila pobjednica na 3 000 metara sa rezultatom od 10:05,91 , a drugo mjesto pripalo je Tini Šmid (Agram) koja je ovu dionicu istrčala u vremenu 10:09,71. Šmid je bila pobjednica utrke na 1500 m., a Klara Andrijašević osvojila je drugo mjesto. Sa osvojenim prvim i drugim mjestom AK Sveti Marko među klubovima je zauzeo 11. mjesto. Najuspješniji nastup imao je Marko Orešković s osvojena četiri prva mjesta, a odmah iza njega bile su Andrijašević i Šmid sa po jednim prvim i drugim mjestom.

Sad se Klara nastavlja pripremati za Balkansko prvenstvo i čeka nastup u hrvatskom dresu.

Svakako treba napomenuti da je ovo peti Klarin naslov prvakinje Hrvatske ove sezone u kategorijama juniorki, mlađih seniorki i seniorki te je ukupno osvojila 10 odličja sa državnih prvenstava i kup natjecanja.

J.K./S.V.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.