Makarani na Samoborskom fašniku i Riječkom karnevalu

11.2.09.


Četiri makarske najpoznatije maškarane grupe: Velikobrđani, Krvavičani, Kućanice i Forum žena i ove godine gostovat će na Samoborskom fašniku i velikom Riječkom karnevalu.
13., 14. i 15. veljače tako će se predstaviti na 183. Samoborskom fašniku. Prvu večer 13. veljače nastupit će u maskama beduina- makarskoj javnosti već poznati Nargila bar. Drugu večer podijelit će se u tri grupe: Krvavičani u Japance, Kućanice kao can-can plesačice te Velikobrđani i Forum žena kao kauboji (tj. velebrdski rodeo).
O 20. do 22. veljače vesela družina gostuje na Riječkom karnevalu gdje će se sve četiri grupe u glavnoj povorci predstaviti kao kauboji, nakon čega ih čeka organizirani tulum.
Maškare iz Makarske primit će i gradonačelnici gradova Samobora i Rijeke.183. Samoborski Fašnik, Samobor, 13.-24. veljače 2009.


Samobor od 13. do 24. veljače postaje središte Slobodne Fašničke Republike u kojoj vladaju maske i smijeh. Pod sloganom „Kočnice otpusti i veselju se prepusti“ goste očekuje bogati zabavni program - nastupi maskiranih grupa iz cijele Hrvatske, maštoviti Dječji Fašnik, izbori za najbolje maske, koncerti popularnih glazbenika te nezaobilazno suđenje Princu Fašnike i spaljivanje njegove lutke 24. veljače.

Za informacije o programu i spelancijama (ludorijama) fašničkih likova Srake, Princa Fašnika, Suca i Fiškala, pogledajte web stranice: http://www.samoborski-fasnik.com

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.