Makarani na proslavi Dana Općine Travnik: Galerija Gojak Travničanima predstavlja radove nastale tijekom 15 godina makarske Likovne kolonije

Tradicija prijateljskih odnosa između Makarske i bosanskohercegovačkog grada Travnika nastavlja se ovog tjedna odlaskom delegacije Grada Makarske na program obilježavanja Dana Općine Travnik, a u kojem će sudjelovati i Gradska galerija Antuna Gojaka.

Naime, u srijedu 20.ožujka u Travniku se otvara umjetnička izložba Pronađena ljepota, koja sadrži odabrane radove 35 autora, nastale tijekom 15 godina održavanja Likovne kolonije u organizaciji Galerije Gojak, od 2004. godine do lani.Kako kažu iz Gradske galerije Antuna Gojaka, ovim izborom između više od 130 muzejskih predmeta koji su u fundus Galerije ušli nakon do sada održanih saziva makarske Likovne kolonije nastojalo se prikazati bogatstvo izričaja i tema kojima su pojedini autori obilježili makarsku Likovnu koloniju. Inače, prijateljski odnosi i suradnja između Makarske i Travnika traje već duže vrijeme, a službeni sporazum o prijateljstvu i suradnji potpisan je u ožujku 2017.godine. U međuvremenu je ostvarena konkretna suradnja u više navrata, primjerice u programu za Dan Općine Travnik već je sudjelovao Gradski muzej Makarska a Gradski muzej Travnik, podsjetimo, predstavio se makarskoj publici tijekom programa naše Noći muzeja. U Makarskoj su tada nastupili i glazbenici travničke Mustra Orchestre, dok su naši glazbenici uzvratili posjet nastupom Glazbene škole Makarska, a ne zaboravimo ni da su pred Travničanima nastupali i glumci iz makarske lutkarske družine Zlatousti.

O.Franić

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.