Maestrale u rujnu: Pogledajte plesače i zaplešite uz Matiju Cveka & the Funksnsteins

U jednom od najljepših dvorišta makarske stare gradske jezgre postavljena je još jedna umjetnička instalacija zagrebačkog projekta ,,Okolo'': ,,Plesači'' kiparice Ana Marije Maravić koji su se smjestili u ,,najglazbenije dvorište u gradu'. Riječ je o dvorištu ispred Stare srednje škole koja je danas drugi dom brojnim makarskim glazbenicima: sa balkona na prvom katu, gdje satove imaju učenici Glazbene škole, svakog dana dopiru zvuci klavira, violine ili harmonike, a nerijetko se zna čuti i zvuk potpetica makarskih plesača iz Folklornog ansambla Tempet . Svakog tjedna vježbaju se koraci starih dalmatinskih plesova za novi nastup u sklopu ovogodišnje manifestacije ,,Maestrale – Makarsko kulturno osvježenje'' koja je oživjela najatraktivnije gradske lokacije…..

Serija skulptura od terakote pod nazivom ,,Plesači'' treća su ovogodišnja instalacija zagrebačkog projekta ,,Okolo'' koji je ove godine prvi put otputovao na more i to u Makarsku s ciljem pozivanja građana i posjetitelja da kroz umjetnost otkriju grad. U srpnju je na Lištunu postavljena prva instalacija mladog i darovitog kipara Mateja Vukovića pod nazivom „Među oblacima“, dok je u kolovozu u Prvosvibanjskoj ulici postavljen rad dizajnerskog kolektiva The All „Imaš zlatne ruke“ posvećenom svim vrijednim obrtnicima.

Maestrale je novi vjetar skrivene Makarske, nova prilika za upoznavanje grada kroz skrivene gradske kale, lokalne meštre i umjetnike, suvremene umjetničke instalacije te oživljavanje lokacija u staroj gradskoj jezgri koje postaju mjesto susreta i povezivanja lokalnog stanovništva, turista i prolaznika.

Maestrale se sastoji od tri dijela koja se međusobno nadopunjuju: Detour, Arte i Cooltour  - kostimiranih vođenih tura kroz staru gradsku jezgru, postavljanja umjetničkih instalacija u suradnji s projektom ,,Okolo'' te različitim kulturnim događanjima, koncertima i predstavama na najljepšim lokacijama stare gradske jezgre.

Na jednoj od takvih lokacija, Klaustru Franjevačkog samostana, makarska publika sinoć je uživala uz Francusku glazbenu priču Nere Stipičević ,,Voila a' travershe', a već 13. rujna na još jednu zanimljivu lokaciju, Rančića dvor – stražnje dvorište,  dolaze Matija Cvek & the Funksnsteins.

Pogledajte ,,Plesače'', zaplešite uz Matiju Cveka & the Funksnsteins i uživajte u programu koji vam i u rujnu donosi Maestrale – novi vjetar skrivene Makarske!

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.