Lokalni izbori 2017.: Prestao mandat članovima predstavničkih tijela, od 21. travnja teku svi izborni rokovi

Danas je na snagu stupila odluka Vlade RH prema kojoj će se lokalni izbori održati u nedjelju 21. svibnja, a sutra, 21. travnja počinju teći svi izborni rokovi.

Od petka, 21. travnja do ponoći 4. svibnja moraju biti predani svi prijedlozi kandidacijskih lista. Nadležna izborna povjerenstva potom imaju rok od 48 sati (do ponoći 6. svibnja) sasataviti i objaviti sve pravovaljano predložene kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova predstavničkih tijela te za izbor načelnika, gradonačelnika i župana i njihovih zamjenika.

Danom objave zbirnih lista počinje izborna kampanja koja će trajati do ponoći 19. svibnja.

Podsjetimo, Vlada RH 13. travnja je donijela odluke o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela, općinskih načelnika, gradonačelnika i župana te njihovih zamjenika, kao i zamjenika općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz redova nacionalnih manjina odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda u jedinicama gdje nacionalne manjine imaju većinu stanovništva.

Stupanjem na snagu odluke o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela prestao je mandat svim članovima općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.


Sve detaljnije informacije o lokalnim izborima kao i kalendar događanja od 21. travnja od kraja izbornog procesa dostupni su na službenoj Internet stranice Državnog izbornog povjerenstva, na poveznici www.izbori.hr/ws/index.html
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.