Likovne radionice "Zidovi moga grada"

12.11.08.

Savjetovalište Lanterna u suradnji s HDLLU Makarska već četvrtu godinu uspješno organizira likovne radiovnice Zidovi moga grada, pod voditeljskom palicom Dese Marjete. Od 2004. godine, kada je prvi puta realizirana, radionica je do danas uspješno izrasla u hvalevrijedan projekt izvanškolskih aktivnosti koji obuhvaća djecu i mlade cijelog Makarskog primorja, a kojeg podupiru Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Grad Makarska i Turistička zajednica Grada. Projekt podrazumijeva radionicu multidisciplinarnih umjetnosti: slikarstvo, fotografiju, poeziju, glazbu i još štošta. U nedostatku prostora za svoje kreativne radionice, ove godine mali umjetnici su se poslužili prostorom Art caffea.
Prema ideji voditeljice Dese Marjete, sudionici će sami oslikati unutrašnje zidove ovog zapuštenog prostora i privremeno ga oživjeti. Radionice se održavaju svake subote od 16,00 do 18,00 sati, a sudjeluju djeca svih uzrasta predškolske i školske dobi. Subotnje termine upotpunit će programi različitih sadržaja Savjetovališta Lanterna.
Osim samostalnog izražavanja, djeca imaju prigodu i čuti korisne savjete o slikarstvu i umjetnosti od iskusne voditeljice. Radionice će trajati tijekom cijele školske godine, čak i u vrijeme blagdana, što je zaista veliki korak naprijed u vidu kvalitetnog popunjavanja slobodnog vremena djece i mladeži u našem gradu.