Laboratorij dobio voditeljicu: Očitavanje nalaza ponovno će se moći vršiti u Makarskoj

Selma Kuvačić, magistrica medicinske biokemije nova je voditeljica laboratorija u makarskom Domu zdravlja koji će se nakon više od godinu dana vratiti na ''stari'' režim rada: nalazi krvi očitavat će se u Makarskoj i biti gotovi istog dana. Povodom prvog službenog radnog dana u makarskom laboratoriju voditeljicu su došli pozdraviti i zaželjeti joj puno uspjeha u radu gradonačelnik Makarske Jure Brkan i predsjednica Odbora za zdravstvo – osnivanje Doma zdravlja Hloverka Novak Srzić.


Gradonačelnik Jure Brkan: Imamo laboratorij, idemo dalje


-Prije svega želim dobodošlicu magistrici medicinske biokemije gospođi Kuvačić. Zahvaljujem joj se što je došla u Makarsku i što je nakon agonije koja je trajala više od godinu dana laboratorij u Makarskoj otvoren. Također se zahvaljujem našem županu Blaženku Bobanu i bivšem županu Zlatku Ževrnji koji su zajedno radili na rješavanju ovog problema. Ispada da slavimo nešto što bi trebalo biti normalno u cijelom svijetu no, na žalost, stjecajem okolnosti ono što se događalo u Makarskoj po pitanju zdravstvene zaštite unazadilo je standard naših građana i turista. Vraćanjem laboratorija napravili smo prvi korak naprijed. Laboratorij imamo, nadamo se da ćemo uskoro riješiti i problem rentgena, a nakon toga nastavljamo na naporima da naš Dom zdravlja dodatno ojačamo dovođenjm kardiologa i neurologa.
Također se zahvaljujem našoj predsjednici Odbora za zdravstvo Hloverki Novak Srzić koja nam je davala potporu u svim našim nastojanjima. Nije bilo jednostavno jer je, prije svega, riječ o deficitarnom kadru. Zato se da se nadamo da će i u samom sustavu obrazovanja dogoditi promjene da se ovakve situacije događaju što rjeđe. Svjesni da sa kadrovima u zdravstvu ima puno problema pa bih ovu priliku iskoristio i za zahvaliti se ministru Kujundžiću koji je u svom mandatu raspisao više natječaja za specijalizacije nego svi njegovi prethodnici u nekoliko zadnjih mandata, naglasio je gradonačelnik Jure Brkan najaviši nastavak borbe za viši standard zdravstvene zaštite u Makarskoj te stavljanje u funkciju neiskorištenih prostora u zgradi Doma zdravlja.


Hloverka Novak Srzić: Politika je poslušala glas građana


-Zahvaljujem se najprije građanima Makarske jer bez njihovog glasa mi danas ne bismo imali laboratorij. Politika je morala poslušati glas nas Makarana i vratiti nam što smo imali i što zaslužujemo, na kraju krajeva ne samo kao građani ovoga grada nego i kao i top turistička destinacija. Ja sam se, kao što znate uporno borila da se laboratorij vrati i doista smo imali razumijevanje župana Bobana, ali i dalje neću zaboraviti sve ono loše što za Makarsku napravio dr. Petric koji, kako je naglasila, ima još puna duga vratiti Makarskoj. Pozivam ga da se ouzbilji i počne raditi na Domu zdrvalja Makarska, poručila je Novak Srzić.


Nova voditeljica laboratorija magistrica medicinske biokemije Selema Kuvačić najavila je da će se posao iz Splita u etapama prebacivati u Makarsku te najavila, budući da je laboratorij u međuvremenu opremljen suvremenom opremom, edkacije djelatnika.
– Mjerit ćemo se s najbojima i pokušati još više unaprijediti usluge koje pružamo. Makarska više neće biti zakinuta, najavila je Kuvačić.
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.