Kvart po tvom: Mještani M.O. Bidol-Vrpolje predlagali komunalne projekte

Građani s područja Bidola i Vroplja  jučer su na info štandu na Macelu imali priliku razgovarati sa predstavnicima svog mjesnog odbora te ujedno dati nove prijedloge komunalnih akcija u sklopu ovogodišnjeg projekta partcipativnog budžetiranja ,,Kvart po tvom – građani obliku proračun''. Bila je to prigoda i da predstavnici Vijeća mjesnog odbora Bidol-Vrpolje upoznaju svoje susjede sa realiziranim komunalnim zahvatima temeljem plana od prošle godine. Među ostalim, postavljena su prometna ogledala i ležeći policajaci u Ulici slikara Gojaka, prometni znakovi u Ulici Put Makra, klupe kraj bivšeg rezervoara, novih prometni znakovi u Ulici Jakše Ravlića. Projekt postavljanja ograde na sjevernoj strani na groblju u Makru je u tijeku, a predstavnici Mjesnog odbora u međuvremenu su potaknuti participativnim budžetiranjem pokrenuli i nove projekte – novo dječje igralište na Macelu.

Konkretni rezultati i bolja komunikacija s Gradom oko rješavanja problema svakako su podstrek ostalim građanima, koji to dosad nisu učinili, da predaju svoje prijedloge.

Prijedlozi se, podsjetimo, Gradskoj upravi mogu poslati na više načina sve do ponedjeljka 21. studenoga. Najbrži način za predaju prijedloga je internet obrazac koji je dostupan na sljedećoj poveznici https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4SyW1BTidFxLCampLGmBREDr-oAcOPDwDUFjyljClu4sWiw/viewform

Prijedlozi se Gradskoj upravi mogu dostaviti i na način da se ispunjeni obrazac, koji se može preuzeti na Internet stranici Grada Makarske, pošalje na e-mail tajnica@makarska.hr  ili da se obrazac ispuni i preda na porti Grada Makarske.

Za ovaj tjedan, od 14. do 21. studenoga bila su najavljena i druženja s građanima po kvartovima svakog dana od 15,30 do 17,00 sati no zbog vremenskih neprilika zasad je održano samo druženje na Macelu. Druženje sa predstavnicima M.O. Istok-Dugiš najavljeno za danas odgođeno je za sutra 17. studenoga u isto vrijeme.

 

NOVI RASPORED DRUŽENJA PO KVARTOVIMA

 

Četvrtak 17. studenoga

M.O. Istok - Dugiš

kraj cafe bara Vice

15,30-17,00 sati

 

Subota 19. studenoga

M.O. Centar

Gradska riva- Turist biro

10,00 -12,00 sati

 

M.O. Veliko Brdo

ispred Doma

15,30 – 17,00 sati

 

Ponedjeljak 21. studenoga

M.O. Bili Brig – Gorinka
M.O. Plaža – Sinokoša

15,30 – 17,00 sati

Šetalište dr. Franje Tuđmana – kraj dječjeg igrališta

 

M.O. Ratac – Zelenka

Ispred cafe bara Aroma

15,30 – 17,00 sati