Koncert Jaroslava Sadovyj-a i Mie Grubišić

3.5.2012.

U organizaciji Glazbene škole Makarska
u četvrtak 3.svibnja 2012. u crkvi Sv. Filipa u Makarskoj
sa početkom u 19:00 sati održati će se koncert.

Sviraju:
JAROSLAV SADOVYJ, klarinet, - nastavnik klarineta u Glazbenoj školi Makarska
MIA GRUBIŠIĆ, violoncello,

na programu djela:

Ludwiga van Beethovena
Paula Hindemitha
Reinholda Glierea

ŽIVOTOPISI:


JAROSLAV SADOVYJ, klarinet, je rođen 1984. godine u Lavovu, Ukrajina. Srednju Glazbenu školu S.Krušeljnitska završava 2002. godine, te iste godine upisuje Nacionalnu Glazbenu akademiju M. Lisenka u La¬vovu. Stupanj prvostupnika s odličjem stječe 2006. godine, da bi stupanj magistra s odličjem stekao 2007. godine. U sezoni 2004. - 2005. godine svira na mjestu vođe dionice klarineta u Lavovskoj Filharmoniji, te nakon završetka akademije do 2009. je član iste filharmonije. U razdoblju od 2003. do 2009. godine surađuje s raznim or¬kestrima (Leopolis orchestra, Virtuoze Lavova), sa kojima nastupa diljem Europe i Južne Amerike (Poljska, Njemačka, Austrija, Italija, Francuska, Švicarska, Columbija, Peru, Nikaragva, Gvatemala, Costa Rica...). Od 2011. godine predaje karinet/saksofon u GŠ Makarska (područni odjel Baška Voda).

MIA GRUBIŠIĆ, violoncello, je rođena 1986. godine u Splitu, gdje je završila srednju glazbenu školu "Josipa Hatzea", u klasi profesora Vladimira Lukasa. Glazbenu akademiju, "M.Lisenka" u Lavovu, Ukrajina, upisala je 2004. godine, u klasi profesora Yurija Laniuka, a 2009. godine, kod istog profesora, stekla je znanstveni stupanj magistra s odličjem. Za vrijeme školovanja surađivala je, među ostalima, i s profesorima V. Banašekom, J. Špicerom, N. Homom, I. Monighettijem... Svirala je u sastavu raznih orkestara: Leopolis, INSO... Također, održavala solističke koncerte i kao solist nastupala s orkestrima u inozemstvu. Radi u GŠ «Josip Hatze» (POGŠ Trogir). U programu ima djela J. S. Bacha, L. van Beethovena, J. Brahmsa, C. Debussy, S. Prokofieva, P. Tchaikovskog, A. Dvoraka, E. Elgara, D. Shostakovicha, A. Schnittke..Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.