Još osam medalja Mawaschija

29.01.08.

Sedam malih boraca kickboxing kluba Mawaschi vratilo se sa 2. Golden Glove turnira, koji je održan u gradu Mareno di Piave u Italiji. Činjenica da je na turniru nastupilo 900 natjecatelja iz 19 zemalja dovoljno govori o kvaliteti turnira i konkurenciji koja je dočekala naše najmlađe sportaše.

    

Jure Beus, mlada nada makarskog sporta, nastupio je u kategoriji do 32 kg i do 37 kg, te osvojio čak dvije srebrene medalje za svoj klub. Vice prvakinja Europe Kristina Ravlić, također mlada nada makarskog sporta, za Mawaschi je osvojila zlatnu i brončanu medalju. Prvi nastup u inozemstvu imala je Nikolina Alač, sa osvojenom brončanom medaljom. Činjenica da svih troje malih boraca ima devet godina, a nastupili su u kategoriji do 12, čini njihov rezultat još vrjednijim.
Borci Thomas Matić i Romeo Grbavac nastupili su u kategoriji do 47 kg. Tomas je kući ponio zlatnu medalju, dok je Romeo osvojio dvije brončane. Ponosni trener Pero Gazilj ne skida osmjeh s lica, tim više što je i sam nastupao na turniru, te ponio zlato u kategoriji +94 kg za KBK Mornar Split.
Rezime Mawaschijevog putovanja u Italiju čini čak 8 osvojenih medalja, što za ovako mlade sportaše nije mala stvar. Čestitamo im od srca!