Još jedan veliki uspjeh mlade makarske atletičarke: Klara Andrijašević prva mlađa juniorka koja je osvojila seniorsko zlato u Hrvatskoj

U Zagrebu na stadionu Mladost održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke na kojem se okupila elita hrvatske atletike -najbolji trkači, skakači i bacači. Sveti Marko je predstavljala naša izvrsna mlada atletičarka Klara Andrijašević koja je ispunila norme za nastup u utrci na 1500 m i 3000 m. Klara je, inače, aktualna prvakinja Hrvatske na 3000 m u konkurenciji mlađih juniorki.

Makarka, sad već zvijezda, pokazala je da se radi o velikom talentu i o velikoj budućnosti za hrvatsku atletiku što su prokomentirali i izbornik i predsjednik Atletskog saveza. Klara je napravila nešto povijesno.

Prvog dana natjecanja na rasporedu je bila utrka na 1500 m. Dan je bio pravi ljetni temperatura zraka je bila 37 stupnjeva, što je predstavljalo poseban izazov. Klara je započela utrku kao i svaku ostalu, tri kruga je trčala odmah iza vodeće čekajući trenutak za napad za vodstvo. Prije kraja utrke 200 m započinje s finalnim sprintom kao da je trka tek startala. U savršeno taktički otrčanoj utrci Klara je sve prisutne ostavila bez daha, jer je u nevjerojatnom finišu utrke, s preko 50 m prednosti pobijedila s novim osobnim rekordom  i postala prva mlađa juniorka koja je osvojila seniorsko zlato ikad u Hrvatskoj.

Podsjetimo, to joj je bila tek druga utrka na 1500 m u karijeri.

Drugog dana natjecanja Klaru je čekala teška utrka na 3000 m, temperatura zraka izmjerena u 18.15 za vrijeme starta bila je 38 stupnjeva, a pred makarskom atletičarkom je bila utrka koja će trajati nešto više od 10 minuta.

Klara je imala sedmo prijavljeno vrijeme, a s njom su se natjecale cure koje iza sebe imaju nastupe na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima. Trka je startala, a Klara je zauzela 5. mjesto prateći juniorsku do prvakinju Hrvatske. Vodeći trojac se odvojio tako da je Klaru čekala velika borba za 4. mjesto. Pratila je ritam puno iskusnije trkačice da bi je zadnjih 300 m utrke sad već svojom prepoznatljivom završnicom prestigla i završila na nevjerojatnom 4. mjestu. Ovakvim rezultatom Klara je pokazala i dokazala da se ne radi o sportašici koja je slučajno došla na ovako veliko natjecanje već je došla pokazati što sve može i koliko zaista vrijedi, i iznenadila cijelu hrvatsku atletiku. Od ovog vikenda svi u Hrvatskoj znaju za Klaru Andrijašević.

Trener Stjepko Vodanović imao je težak zadatak i veliki izazov, ali se pokazalo da je tome i potvrdio da makarska atletika ime svijetlu budućnost i vrhunske atletičare.

J.M.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.