JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA NA NATJEČAJ ZA DODJELU NAGRADA VOLONTERIMA

 Povodom obilježavanja Dana grada Makarske pozivamo sve organizatore volontiranja i volontere da se prijave na Natječaj za volontere 2020.

Savjetovalište Lanterna u partnerstvu s Gradom Makarska četvrtu godinu organizira svečanu dodjelu nagrada najzaslužnijim volonterima, ali i organizatorima volontiranja s područja grada Makarske.

Ovo je bila izazovna godina za sve nas, ali na neki način značajna za volontiranje jer smo svi svjedoci kako su volonteri u kriznim situacijama naša snaga i potreba. Volontiranje je bilo puno izazova, ali su ljudi koji volontiraju kao i bezbroj puta do sada pokazali kako na njih možemo računati i kako nam je njihova uloga važna. Iako je situacija vezano za Covid-19 i dalje neizvjesna smatramo kako je važno pogotovo u ovoj godini održati dodjelu nagrada volonterima i na taj im način zahvaliti za njihov trud.

Mnoge organizacije u našem gradu godinama uspješno organiziraju volonterski rad i uključuju veliki broj volontera. Volonteri svojim nesebičnim radom doprinose rastu i razvoju svake društvene zajednice te je njihova uloga  sve važnija u modernom svijetu. Njihovu važnost najbolje opisuje citat Sherry Anderson: „Volonteri nisu plaćeni, ne zato što su bezvrijedni već zato što su neprocjenjivi.“

Zainteresirani organizatori volontiranja mogu nominirati vlastitu organizaciju, neku drugu organizaciju (za koju smatraju da bi trebala biti nominirana) te svoje volontere za nagradu volontiranja tako što će ispuniti Obrazac za prijavu volontera ili organizatora volontiranja i isti dostaviti mailom ili poslati poštom na adresu:

Savjetovalište Lanterna
Trg Tina Ujevića 5/3
21300 Makarska
e-mail: savjetovaliste.lanterna@st.t-com.hr

Na natječaj se mogu prijaviti sve neprofitne organizacije (udruge, zaklade, javne ustanove, mjesni odbori; prema čl.7 Zakona o volonterstvu) najkasnije do 12. listopada 2020. godine.

O dobitnicima nagrade odlučuje Povjerenstvo od 5 (pet) članova. Svečana dodjele Nagrade volonterima 2020.  bit će održana dana 23. listopada 2020. godine u Gradskoj vijećnici s početkom u 10 sati. Uvjeti za prijavu kandidata i Obrasci za prijavu nalaze se  na web stranici Savjetovališta Lanterna i na stranicama Grada Makarska. 

Nadamo se da ćete podržati našu inicijativu i veselimo se Vašem odazivu!

(klikni ovdje za obrasce i upute za prijavitelje)

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.