Javni poziv za podnošenje ponuda za otkup knjiga u 2011.

vrijeme: 15.3.2011. - 15.11.2011.
organizator: Ministarstvo kulture RH

Ministarstvo kulture RH objavljuje Javni poziv za podnošenje ponuda za otkup knjiga u 2011. godini. Ponude za otkup knjiga mogu se podnositi od dana objave do 15. studenoga 2011. godine.

1.
Ministarstvo kulture otkupljivat će izdanja domaćih izdavača i to:

· djela od temeljne vrijednosti za nacionalnu kulturu, znanost i umjetnost
· djela suvremene domaće književnosti i publicistike
· prijevodi suvremene svjetske književnosti, znanosti i umjetnosti


Knjige otkupljene putem ovog Javnog poziva namijenjene su fondovima narodnih knjižnica u Republici Hrvatskoj. Ministarstvo kulture neće otkupljivati udžbenike, priručnike te ponovljena i komercijalna izdanja. Otkupljivat će se izdanja koja zadovoljavaju standarde kulture knjige objavljena tijekom 2010. i 2011. godine, a koja Ministarstvo kulture dosad nije otkupilo.
Otkupljivat će se izdanja samo onih nakladnika koji se pridržavaju Sporazuma o jedinstvenoj cijeni knjige.

2.
Pravo podnošenja ponuda na Javni poziv imaju pravne osobe koje su registrirane za obavljanje nakladničke djelatnosti u Republici Hrvatskoj i autori vlastitih izdanja koji su državljani Republike Hrvatske.

3.
Uz ponudu za otkup treba dostaviti:
· prijavnicu
· primjerak objavljene knjige
· podatke o knjizi, autoru, prevoditelju te priređivaču i/ili uredniku.

4.
Prijavnice se mogu naći na internetskoj adresi www.min-kulture.hr. Razmatrat će se samo one prijave za koje je ispravno ispunjena i zaključena on line prijavnica.
Ispisane prijavnice sa svom traženom dokumentacijom moraju se poslati poštom ili osobno predati u Ministarstvu kulture, Zagreb, Runjaninova 2.

5.
Ponude za otkup knjiga mogu se podnositi od dana objave do 15. studenoga 2011. godine.

6.
Knjige dostavljene u prilogu ponude neće se vraćati podnositeljima, već će biti upućene narodnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj.

http://www.min-kulture.hr


Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.