Javna ustanova Makarska razvojna agencija Mara: Poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu Lokalna inicijativa za poticanje zapošljavanja

Javna ustanova Makarska razvojna agencija – Mara krenula je u pripremu projekta na natječaj Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a financira iz Europskog socijalnog fonda.

U okviru ovog projekta provodile bi se aktivnosti stručnog usavršavanja i izobrazbe za nezaposlene osobe definirane Strategijom razvoja ljudskih potencijala Splitsko-dalmatinske županije 2014.-2020. u koje spadaju: mladi bez radnog iskustva, osobe bez ili s niskom razinom kvalifikacija, osobe s invaliditetom, starije osobe, dugotrajno nezaposlene, manjine, žene i sl.

Aktivnost se naslanjaju na aktualne mjere aktivne politike zapošljavanja koje provode Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. U ovoj fazi izrade projekta Javna ustanova Makarska razvojna agencija Mara poziva sve zainteresirane za iskazivanjem interesa za sudjelovanjem u dolje navedenim programima.

Programi usavršavanja: Kuhar specijalist za hrvatsku nacionalnu kuhinje, Kuhar specijalist za dalmatinsku kuhinju, Kuhar specijalist za mediteransku kuhinju, Kuhar specijalist za sezonska jela, Specijalist za catering, Specijalist za cockatil party, Konobar, Barmen, Sommelier, Barista, Pomoćni kuhar, Slastičar.

Programi iz područja menadžmenta u hotelijerstvu, ugostiteljstvu i turizmu: Menadžer hotela, Menadžer hrane i pića, Menadžer za odnose s javnošću (PR Menadžer), Menadžer za odnose s gostima, Menadžer turističke destinacije, Recepcionar, Voditelj prodaje, Voditelj Internet marketinga, Voditelj financija i knjigovodstva.

Programi iz hotelskog domaćinstva: Hotelska sobarica

Posebni programi: Turistički vodič, Voditelj turističke poslovnice, Animator u turizmu, Strani jezici, Informatička edukacija-ecdl.

Trening programi za unaprjeđenje poslovanja: Komunikacijske i prezentacijske vještine, Komunikacijske vještine na engleskom jeziku, Umijeće Internet prodaje u turizmu, Upravljanje projektima, Strateški menadžment, Business Intelligence. 

U okviru mjere 3. Potpore za samozapošljavanje projektom se planira provesti radionica na temu: ''Kako pokrenuti vlastiti posao/napisati poslovni plan?''.

Zainteresirani za sudjelovanje u jednom od gore navedenih programa mogu se prijaviti putem maila: mara@makarska.hr ili pozivom na broj: 091/626-4344 ili 021/766-901.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.